Cum sa...

#lampa de masa #diy #cum sa

Creeaza-ti propria lampa de masa surprinzatoare

Vrei sa dai casei tale o nota distincta si originala, printr-o amprenta personala? Realizeaza-ti singur/a cele mai surprinzatoare modele de lampi, care vor schimba in totalitate si foarte rapid decorul casei tale. Iata cum iti poti face singur o lampa sofistica, care sa emane rafinament si sa dea o nota speciala dormitorului tau:

Lampa aurita este un decor sofisticat si foarte luxos. Acestea sunt destul de costisitoare. Vestea buna este totusi ca le poti confectiona si singur daca iti pui la incercare creativitatea si minutiozitatea. Iata cum iti poti realiza singur/a o lampa de masa aurita:


Materiale necesare:

  • o lampa veche
  • smirghel
  • o perie de spuma
  • foite de aur
  • perie moale


Cum se realizeaza:

Mai intai, curata bine lampa de praf, cu ajutorul unei perii de spuma si cu smirghelul. Aplica apoi peste ea un strat de adeziv, pe care sa lipesti cu mare atentie foitele de aur. Dupa ce le-ai lipit, lasa-le sa se usuce bine, aproximativ o ora.

Dupa ce s-au uscat, cu ajutorul unei perii mici, plate, netezeste foitele de aur, pentru a se prinde perfect si pentru a se uniformiza. Nu folosi mainile, deoarece lampa ta si-ar putea pierde rapid luciul.

De asemenea, poti netezi foitele de aur pe lampa cu incheieturile mainilor, daca le ungi mai intai cu putina vaselina. Astfel, vei putea netezi foitele, delicat, fara a le rupe.

Orice imperfectiune mai ramane pe suprafata lampii, incearca sa o astupi cu atentie, netezind-o usor din centru spre margini. Pune foitele pe rand, dupa ce te-ai asigurat ca ai reusit sa o aplici pe precedenta perfect.

Dupa ce ai terminat de pus toate foitele, lustruieste intreaga suprafata cu o perie uscata, cu peri moi.

Pentru a te asigura ca foitele de aur nu se vor oxida sau deterioara rapid, aplica pe lampa si un strat de protectie, precum o folie incolora. la final, pune peste corpul lampii un abajur intr-o nuanta neutra, pentru a nu depasi nota de antichitate si lux ce o emana acest obiect decorativ atat de pretios.

Sursa foto: styleathome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului