Cum sa...

#rumegus # rumegus folosire # utilizari rumegus #placa rumegus # incalzire rumegus

Cum sa folosesti acasa rumegusul in 8 scopuri surprinzatoare

Rumegusul, un produs considerat de multi un simplu deseu, are mai multe calitati pe care le poti specula acasa. Ia exemplul manufacturierilor, care folosesc acest subprodus banal in moduri nenumarate, de la producerea de placi PAL, pana la transformarea lui in combustibil pentru boilere.

Tu poti sa folosesti acasa rumegusul in scopuri mult mai simple, dar la fel de utile pentru necesitatile tale domestice. Mai jos ai cateva idei interesante, adaptate chiar sezonului rece in care ne aflam, la care poate nu te-ai gandit pana acum.

1. Fa-ti propria zapada artificiala

Te pregatesti sa iti decorezi casa pentru sarbatorile de Craciun? Ce-ar fi sa adaugi in peisaj zapada artificiala, facuta chiar de tine? Amesteca rumegus simplu cu vopsea alba si lipici obisnuit si gata neaua!

2. Prepara material antiderapant

Imprastie rumegus pe aleile din curte si din fata curtii tale. Vei observa ca zapada compacta va fi intarita, pamantul de dedesubt va fi mai bine protejat, iar rotile masinii tale vor derapa mai putin.

3. Absorbant pentru pete

Tine la indemana o galeata de rumegus, pentru o remediere rapida a petelor de ulei sau vopsea. Rumegusul absoarbe rapid aceste lichide, astfel incat sa poata fi indepartate fara sa ramana urme.

4. Mulci pentru plante

Rumegusul amestecat cu fertilizator natural sau suplimente de nitrogen iti mentine plantele sanatoase, in conditii optime de umezeala.

5. Aprinde mai usor focul

Amesteca intr-o oala nonaderenta ceara topita si rumegus, toarna pasta intr-un carton de oua gol si lasa totul la racit. Foloseste acest truc pentru a aprinde mai usor focul pe timp de iarna.

6. Umple orificiile de pe suprafetele din lemn

Imprumuta un truc folosit de profesionistii in refinisarea lemnului: umple orificiile aparute pe parchetul din lemn sau pe mobilier cu rumegus amestecat cu lipici obisnuit.

7. Impiedica cresterea buruienilor

Rumegusul din lemnul de nuc este un "ucigas" natural al buruienilor. Imprastie acest tip de rumegus in zonele in care vrei sa scapi de buruieni.

8. Curata mai usor suprafetele din ciment


Amesteca rumegus obisnuit cu apa si foloseste o perie aspra pentru a curata mai usor si mai eficient suprafetele din ciment din garaj sau pivnita. Rumegusul umed absoarbe excelent praful fin si funinginea.

Sursa foto: alrfeq.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului