Cum sa...

#craciun #sfaturi curatenie #curatenie craciun #curatenie rapida

Curatenia de Craciun last minute: 9 sfaturi sa termini treaba in 20 de minute!

Curatenia de Craciun este o necesitate, care iti rapeste de obicei mult timp pretios, pe care l-ai putea petrece cumparand cadouri sau relaxandu-te in intampinarea sarbatorilor de iarna. Dar daca ti-am spune ca poti sa transformi o casa dezordonata in una primitoare si curata, in doar 20 de minute?

O organizare pe masura si "atacarea" sarcinilor cu adevarat importante sunt secretele care te ajuta sa faci curatenia de Craciun mai usoara si mai rapida.

1. Pomul de Craciun

Piesa centrala a casei tale de Craciun va fi intotdeauna pomul, pe care musafirii il vor observa cu siguranta. Aranjeaza-i rapid crengutele, umple golurile cu globuri, aduna acele cazute din jurul lui (daca este natural), indreapta-i varful si asigura-te ca arata excelent.

Timp: 1,5 minute.

2. Gustarile

Pasul urmator este sa pregatesti bolurile cu gustari, al doilea detaliu pe care il vor observa oaspetii. Reumple bombonierele, pune sticlele de suc si bauturi fine la indemana si asaza un platou cu fructe proaspete pe masuta de cafea.

Timp: 1 minut.

3. Covorul

Foloseste o matura, o perie sau pur si simplu mana, pentru a aduna scamele si alte resturi vizibile de pe covor si podea. Daca poti, roaga un alt membru al familiei sa se ocupe de asta: cei mici sunt intotdeauna bucurosi sa ajute.

Timp: 3 minute.

4. Mirosul ambiental

Un ambient placut are nevoie si de o aroma specifica de Craciun. Deschide ferestrele cateva secunde, apoi aprinde cateva lumanari parfumate cu vanilie, scortisoara, cafea sau ciocolata.

Timp: 30 de secunde

5. Camuflarea dezordinii

Cand musafirii isi anunta sosirea in ultimul moment, nu este cea mai buna idee sa incepi organizarea dulapurilor. Strategia de aur este sa ascunzi lucrurile imprastiate pe unde poti, chiar daca trebuie sa sacrifici o camera intreaga pentru asta: multe usi pot fi inchise pe timpul vizitei!

Timp: 4 minute.

6. Vesela

Alege vesela pe care o vei folosi pentru musafiri si spal-o (in mod ideal, la masina de spalat vase).

Timp: 2 minute.

7. Bucataria

Daca tot esti in aceasta incapere, ia cateva servetele umede si curata rapid suprafetele vizibile (blaturi, robinete, aragaz, fatada frigiderului).

Timp: 2,5 minute.

8. Baia

Ascunde undeva cosmeticele imprastiate, curata rapid chiuveta cu un burete inmuiat in solutie de curatat, sterge colacul closetului si schimba prosoapele.

Timp: 3 minute.

9. Ultimele retusuri

Da drumul colindelor de Craciun, aprinde bradul si bucura-te de rezultat!

Timp: 2,5 minute

Sursa foto: domesticcleaningtips.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului