Animale de companie

#dresaj caini #caini #husky

Mihai Nae, „dresorul vedetelor”: Ce rasa de caine poate fi tinuta in curte in orice anotimp?

De curand am fost sunat de o persoana pentru a mă intreba ce rasa sa isi procure. Conditia era sa poata fi tinut in curte in orice anotimp. 

Primii caini care ne vin in minte – stim ca le-ar face chiar placere sa petreaca o iarna geroasa in curte - ar fi cei din rasa Husky. Ne gandim asa ... Husky este o rasa originara din Siberia, este un caine care sta in frig, e rezistent. Ceea ce nu stim insa este ca el se confrunta cu posibilele probleme de genul displazie congenitala a soldului, paralizie laringiană, acestea fiind doar doua afectiuni dintr-un lung sir la care aceasta rasa este expusa din cauza frigului.

In general cainii, chiar si cei ce sunt rase nordice, au multe generatii in spate care nu au mai avut de-a face cu frigul zonelor arctice, lucru care nu a facut altceva decat sa ii oblige sa se adapteze la clima noastra si sa nu mai fie la fel de rezistenti ca stramosii lor. Asa ca si un astfel de caine trebuie protejat de excesele climatice, pentru a-l putea pastra in forma si pentru a fi un companion echilibrat. Dresajul acestui caine este extrem de important, deoarece vorbim despre un tip de personalitate aparte, care cu greu accepta o pozitie ierarhica inferioara.

Ideal ar fi ca masculul Husky sa inceapa educatia imediat ce este finalizata grila de vaccinare.

Sursa foto: pets4homes.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului