Animale de companie

#comportament labrador #labrador maro #labrador negru # dresaj canin #labrador

Mihai Nae, „dresorul vedetelor”: Comportamentul labradorului in functie de culoare

Sunt lucruri pe care nu le putem sti despre anumite rase decat daca putem avea termen de comparatie. Pentru a putea avea acest bagaj, ar trebui sa avem foarte multi caini din diferite rase, insa chiar si asa tot nu va fi suficient pentru a cunoaste toate deosebirile. In acest articol vorbim despre asteptarile unui curs de dresaj, dar si despre labrador.

 Labradorul nu este un caine pretentios in ceea ce priveste intretinerea, insa este o rasa care taxeaza cel mai repede lipsa atentiei stapanului fata de nevoile sale. In aproape 17 ani de activitate am observat ca labradorul poate fi un companion greu de egalat, un caine utilitar extraordinar, datorita inzestrarilor genetice de atlet, dar si un paznic foarte bun. Gasim aceasta rasa impartita in trei varietati de culoare si anume galben, negru si maro ciocolatiu. In principiu, culoarea ar trebui sa fie singura diferenta. Ei bine, nu este deloc asa.

Labradorul galben este un caine pe care l-am vazut deseori dispus sa se impuna pentru ierarhie in fata altui caine.

Pe cel negru am avut placerea sa il pregatesc chiar si pentru serviciul de paza si protective in cadrul unei unei agentii de paza, cu rezultate excelente. Ramane cel maro ciocolatiu, care este precum un burete care poate absorbi orice informatie extrem de rapid si pentru care pozitionarea ierarhica nu a fost niciodata importanta (satisfactia neconditionata a interactionarii cu stapanul fiind suficienta).

Ceea ce trebuie sa stim neaparat este ca labradorul poate fi un caine foarte distrugator. Iti poate roade totul din casa, inclusiv colturile casei, mobile etc., daca nu optezi pentru a-i consuma energia punandu-l sa gandeasca prin diferite activitati alaturi de tine, ca stapan. Spre exemplu, fiind un bun aportor, dar si un bun inotator, acesta este capabil sa se scufunde, pentru a aduce un obiect de la fundul apei. Lucru care presupune mare consum de energie.

Sursa foto: twitter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea