Amenajarea casei

#dulap bucatarie #casa #amenajare casa #amenajare bucatarie # blat bucatarie

Amenajarea spatiului dintre blatul de bucatarie si dulapul superior

Intre blatul de bucatarie si dulapurile superioare exista un spatiu care poate servi ca loc de depozitare sau poate avea o functie estetica importanta in ansamblul bucatariei.

Iata cum sa amenajezi spatiul dintre blat si rafturile superioare ale bucatariei:

1. Aspect modern, aerisit

Daca iti doresti o bucatarie moderna, cu aspect aerisit, cel mai bun model de mobila este cel care ascunde totul in spatele usilor inchise. Inclusiv portiunea de perete de deasupra blatului de bucatarie, pana in rafturile superioare, trebuie sa ramana libera.

Pentru ca acest spatiu sa nu fie anost, foloseste placi de faianta de tip decor, astfel incat aceasta zona sa prezinte interes vizual. Unele colectii de faianta de bucatarie au placi de decor cu modele specifice: cesti de cafea, cosuri cu fructe etc. Poti face si din brauri diverse design-uri.

2. Carlige de bucatarie

Una dintre cele mai simple modalitati de a folosi spatiul dintre blat si dulapurile superioare este sa instalezi carlige de bucatarie. Poti fixa o bara cu carlige pe care sa agati ustensile de bucatarie sau diverse suporturi. Exista bare de diverse dimensiuni, in functie de lungimea blatului bucatariei si bare moderne, luminoase.

Daca vrei sa eviti gaurirea peretilor, foloseste carlige cu ventuze. Acestea, insa, se poate sa ramana fixate o perioada scurta de timp.

3. Etajere de bucatarie

Daca rafturile superioare sunt destul de ridicate pe peretele bucatariei, ai suficient loc pentru a construi niste etajere. Acestea pot servi pentru depozitarea unor vase, carpe de bucatarie, carti de bucate etc. Daca nu doresti ca aceste rafturi sa iasa prea mult in evidenta, alege o culoare deschisa pentru ele. Le poti face chiar in culoarea folosita pentru mobila de bucatarie (corpurile din fata sau lateralele).

4. Panouri informative

Spatiul de deasupra blatului bucatariei este perfect pentru etalarea unui panou informativ. Gasesti in magazinele de casa asa ceva sau il poti confectiona din carton si panza. Pe panou se pot prinde post-it-uri, mesaje, fotografii, retete, liste de cumparaturi, telefoane sau alte mici insemnari. Un panou de afisaj transforma spatiul bucatariei intr-unul personal, cald, familial.

5. Nise si cadre

Daca stai la casa si ai posibilitatea, construieste deasupra blatului de bucatarie nise sau cadre de lemn pentru diverse obiecte pe care vrei sa le pui in valoare. Poate fi vorba despre sticle de vin, vaze decorative, tablouri sau alte elemente cu un puternic rol decorativ.

6. Suporturi pentru pahare

Unul dintre cele mai interesante look-uri ale unei bucatarii este cel al zonei barului. Sub dulapul de sus al bucatariei, care sta suspendat pe perete, se poate construi un suport pentru a aseza paharele cu picior cu susul in jos. Astfel, acestea sunt protejate de praf si, totodata, realizeaza un ansamblu interesant, care atrage privirile. Este bine, insa, sa alegi un loc ferit, departe de alte accesorii, pentru ca paharele sa nu fie sparte dintr-o miscare gresita.

Foto: shelterpop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare