Amenajarea casei

#casa #usi casa # usi din compozit #usi din lemn

Usi din compozit vs usi din lemn

Atunci cand proiectezi casa sau apartamentul, o grija aparte trebuie sa o acorzi usii principale de la intrare. Pe piata exista o varietate mare de usi, de la cele de aluminiu sau duble, pana la cele din PVC, compozit sau lemn.

Pentru majoritatea proprietarilor de casa, cele mai populare optiuni sunt usile din lemn si usile din compozit. Este insa foarte greu sa alegi usa perfeca pentru casa.

Iata mai jos ce trebuie sa stii despre aceste usi:

Atunci cand alegem usa perfecta pentru locuinta noastra, pretul nu este intotdeauna factorul decisiv. Exista si alti factori de care trebuie sa tinem cont. Dintre acestia, calitatea, durabilitatea si modul de intretinere joaca un rol important in alegerea usii.

Usile din lemn. Usile din cele sunt preferate proprietarilor de casa atunci cand vine vorba de alegerea unor usi rezistente si frumoase. Sunt foarte elegante si au un aspect extrem de atractiv. Ganulele de lemn confera stralucire decadenta care isi pune amprenta asupra intregii tale case.

Aceste usi sunt insa greu de intretinut si trebuie sa le lacuiesti si cureti regulat. De altfel, usile din lemn au si termen de garantie. In functie de tipul de lemn folosit, aceste usi o durata de viata intre 25 si 35 de ani. Sunt afectate de traficul zilnic si nu vor mai fi la fel de rezistente odata cu inaintarea in timp.

De altfel, in timp isi pierd stralucirea, au tendinta de a se umfla, curba sau crapa. Din cauza crapaturilor si umflaturilor, usile de lemn nu vor mai putea conferi locuintei tale izolarea necesara. De asemenea, sunt mult mai scumpe.

Usile din compozit. Usile din compozit sunt realizate din materiale sintetice care confera aspectul si textura lemnului natural. Aceste usi sunt realizate din mai multe materiale amestecate care ajuta la obtinerea unor usi rezistente si durabile.

Usile din compozit dispun pe deasupra de materiale de consolidare, care le protejeaza si le confera aspectul textural. Aceste materiale protejeaza usa si contribuie la durabilitatea acesteia. Usile din compozit nu au nevoie de vopsire sau lacuire, deoarece nu isi pierd aspectul in timp.

Mijlocul acestor usi este umplut cu o spuma care confera o izolare de sase ori mai mare decat cea oferita de usile din lemn. De asemenea, aceste usi nu crapa, nu se umfla sau distorsioneaza precum usile din lemn. In plus, sunt mult mai ieftine decat usile din lemn. Usile din compozit imprumuta aspectul usilor din lemn si te ajuta sa aduci locuintei tale un aer traditional, fara a face compromisuri de stil. Usile din compozit sunt realizate in diferite stiluri si modele. Sunt rezistente la schimbarile de temperatura si izoleaza foarte bine locuinta.

De altfel, sunt mult mai rezistente decat usile din lemn sau aluminiu. In plus, pot fi personalizate cu sisteme de inchidere sifisticate, care sa mareasca securitatea locuintei tale. Aceste yale pot fi atat de puternice inca nu se pot sparge nici chiar cu forta. Usile din compozit sunt insa mai scumpe decat usile din PVC, insa, privind la avantaje, reprezinta cea mai bune alegere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea