Constructia casei

#casa verde #panouri solare #casa #acoperis

Noutati in cadrul programului Casa Verde pentru panouri solare

Contractele de pentru persoane fizice in “ Casa Verde ” sunt acum valabile 12 luni de la data semnarii acestora de catre partile contactante. Modificarile au fost aduse programului prin Ordinul Ministerului mediului si padurilor nr. 1223/11.08.2010.

Conform noilor modificari, dosarul de decontare va fi depus la sediul Administratiei Fondului pentru pana la data de 15 decembrie a fiecarui an. Raman valabile prevederile contractelor de finantare transmise pana la 26 august 2010 la agentiile judetene pentru protectia mediului, aferente celor 930 de dosare de finantare aprobate.
Modificarea contractelor de finantare nerambursabila , care sunt in vigoare, este posibila numai la solicitarea beneficiarilor. Aceasta modificare se face printr-un act aditional.

Cei care doresc prelungirea contractelor de finantare vor prezenta in scris o solicitare la sediul agentiei judetene pentru protectia mediului unde domiciliaza. Acest lucru trebuie facut cu cel putin 30 de zile inainte de data intrarii in vigoare a modificarii solicitate. 

De la demararea programului, in 1 iulie 2010, pana pe 27 august, au fost depuse 8727 de dosare de finantare. Valoarea acestora depaseste 50 milioane lei.


Panourile solare si


Daca te afli in cautarea unei variante alternative pentru energie si caldura, ia in considerare programul de subventionare pentru panourile solare. Programul Casa Verde priveste instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.
Programul este operational de la 1 iulie si include subventii pentru panouri solare, in valoare de 6000 lei.

Pentru 2010, bugetul alocat acestui este de 110 milioane lei, suma distribuita la nivelul fiecarui judet, in functie de numarul de locuitori. Scopul programului este de a imbunatati calitatea aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare survenita prin arderea lemnului si a unor combustibili fosili. Acestia sunt folositi pentru producerea energiei termice folosite la incalzire si la obtinerea de apa calda. Programul se adreseaza exclusiv persoanelor fizice si consta in acordarea unor sume fixe in functie de tipul instalatiei:

  • pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
  • pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura;
  • pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti , brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Solicitantii trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru ca dosarele lor sa fie accceptate. De exemplu, trebuie sa fie la zi cu platile catre stat, conform legislatiei in vigoare. Persoanele fizice interesate pot sa consulte ghidul de finantare din Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 409/18.06.2010. De asemenea, ei gasesc informatii pe site-urile oficiale:
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului