Constructia casei

#casa #casa din lemn #lemn

Avantajele unei case din lemn

Stiai ca in Scandinavia si in America de Nord 90 % din constructii sunt din lemn? In Japonia, in zonele unde cutremurele de pamant sunt frecvente, autoritatile locale impun construirea caselor din lemn pentru ca sunt mai flexibile si rezista mai bine la trepidatii. Chiar daca la noi in tara, in zonele urbane, casele din lemn nu sunt la fel de populare ca in alte regiuni, este bine sa stii acestea au numeroase avantaje:


1 Timpul necesar de executie pentru o casa din lemn este foarte redus, de circa 60 zile din momentul efectuarii comenzii, in functie de marimea si complexitatea constructiei. Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea firmelor care se ocupa de astfel de constructii lucreaza cu module prefabricate , ce necesita doar montare.


2 Costul constructiei unei case din lemn este cu pana la 40% mai mic decat pentru o locuinta din zidarie.


3 Lemnul este simplu de prelucrat astfel ca poti opta pentru o gama extrem de variata de finisaje exterioare si interioare. Mai mult de atat, casele din lemn pot sa fie imbracate in materiale prefabricate, pentru a le da un design modern iar grizile pot fi acoperite cu gips - carton daca nu doresti ca locuinta ta sa aiba un aspect rustic.


4 Lemnul este un foarte bun izolator termic astfel ca vei economisi bani pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna. Mai multe studii au demonstrat ca o casa din lemn are un consum energetic cu circa 60% mai mic decat o casa din caramida.


5 Casele din lemn sunt foarte rezistente in timp, lemnul fiind regenerabil. In plus, o casa din lemn are o rezistenta mai buna la cutremurele de mare intensitate, de peste 8o pe scara Richter intrucat acest material este mai elastic.


6 Aerul din interiorul unei case din lemn nu este niciodata prea uscat sau prea umed pentru ca lemnul ajuta la mentinerea gradului optim de umiditate din atmosfera. O casa care nu are probleme cu gradul de umiditate va avea si o temperatura constanta.


7 Peretii unei case din lemn nu sunt reci si umezi. La construirea unei case traditionale se foloseste apa iar peretii unei astfel de constructii se usuca bine abia in circa 10 luni.


 8 Casele din lemn sunt recomandate persoanelor cu probleme ale aparatului respirator sau celor alergici pentru ca nu permit depunerea de praf.


9 Aceste case sunt ecologice si pot fi montate in zone in care nu se acorda avizul de mediu pentru o locuinta clasica.


10 Casele din lemn pot fi remontate pe alt amplasament la nevoie.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Pancreatita acuta la caine

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.