Amenajarea casei

#dulapuri bucatarie #amenajare bucatarie #mobilier bucatarie

Solutii ieftine de transformare a dulapurilor din bucatarie

Consideri ca bucataria ta are nevoie de o redecorare urgenta? Evita sa cheltuesti sume impresionante de bani si, in schimb, apeleaza la cateva trucuri ieftine si de efect! Iata cum iti poti transforma eficient dulapurile din bucatarie!

1 Dulapuri albe cu accente colorate

O bucatarie alba poate fi o alegere inedita, insa este important sa te asiguri ca incaperea beneficiaza si de un strop de culoare, care sa o transforme intr-un spatiu vesel si atragator.

Cum poti inveseli dulapurile albe? Plaseaza-le, de pilda, pe un perete zugravit intr-o nuanta deschisa de albastru. De asemenea, le poti evidentia si cu ajutorul unor elemente decorative rosii - o serie de vase albe cu buline rosii, plasate strategic deasupra dulapurilor suspendate, printre altele.

2 Rafturi in loc de dulapuri

Ce ar fi daca ai renunta la clasicele dulapuri suspendate si le-ai inlocui cu o serie de rafturi elegante? Acestea din urma sunt disponibile in culori si modele variate si pot fi alese in functie de aspectul general al bucatariei, insa, de regula, cu cat sunt mai solide si mai mari (astfel incat sa iti permita depozitarea unui numar ridicat de obiecte), cu atat mai bine!

3 Dulapuri cu tabla neagra

Tabla neagra nu trebuie sa fie doar o amintire din anii de scoala! Afla ca o poti folosi pentru a aduce un strop de inedit in spatiul bucatariei. O poti lipi sau chiar incorpora intr-una dintre usile dulapioarelor.

La ce iti va folosi? Pe tabla neagra vei putea nota meniul familiei tale de fiecare zi, listele de cumparaturi, to do list-ul si o multitudine de alte mesaje. Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca tabla neagra poate fi folosita si pentru a-ti exersa talentul artistic (apeleaza cu incredere, in acest caz, la creta colorata).

4 Tapet pentru dulapuri

O alta modalitate ingenioasa si ieftina de a readuce la viata dulapurile vechi si banale din bucatarie este aplicarea tapetului. Metoda va avea un efect spectaculos in special daca dulapurile suspendate au usile transparente. Alege culoarea si modelul tapetului din bucatarie si asigura-te ca se asorteaza si cu vesela expusa.

Un bun exemplu in acest caz este un tapet albastru marin cu dungi verticale inchise la culoare, aplicat intr-un dulap de culoare alba, in care ai expus vesela din portelan pretios, alb cu model albastru.

5 Dulapuri fara usi

O idee creativa si de efect ar putea fi si renuntarea la usile a 2-3 corpuri de mobilier din bucatarie. Dulapioarele fara usi iti vor permite sa expui obiectele care iti plac (in timp ce pe restul le poti ascunde in interiorul corpurilor de mobilier ramase). In plus, metoda inlaturarii usilor are si avantajul de a crea iluzia unei bucatarii de dimensiuni mai mari.

Pont: pentru un apsect si mai interesant, vopseste partea interioara a corpurilor de mobilier expuse intr-o culoare aprinsa, asortata sau complementara culorilor folosite in restul bucatariei.

6 Dulapuri in nuante de albastru

Intr-o bucatarie decorata in stil vintage, corpurile de mobilier vopsite intr-o nuanta deschisa de albastru vor deveni punctul de atractie al incaperii, cu precadere daca sunt aplicate pe un fundal alb. Nu ezita sa adaugi si alte elemente colorate in bucataria ta retro: vesela si accesorii galbene sau verde crud. Pentru ca efectul sa fie garantat, este esential ca bucataria ta sa aiba parte de multa lumina naturala.

Sursa foto : bhg.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea