Amenajarea casei

#renovare baie #baie #amenajare baie #mobilier baie

Ce ar trebui sa stii inainte de a renova baia

Baia este una dintre cele mai importante incaperi ale locuintei, iar renovarea acesteia trebuie facuta cu atentie. O baie frumoasa si functionala mareste valoarea casei si imbunatateste viata de zi cu zi.

Inainte de a incepe lucrarile de renovare ale baii exista cateva aspecte de care este indicat sa tii cont:

1 Bugetul. Daca visezi la o baie moderna, unde sa te relaxezi si sa iti gasesti linistea, este cazul sa stii ca acest tip de renovare va scoate din portofelul tau o suma exorbitanta.

Inainte de a incepe renovarea baii este recomandat sa ai bine stabilit bugetul si lucrurile pe care vrei sa le schimbi. Bugetul tau va avea un impact major si asupra tipului de materiale de care ai nevoie la renovare. Incearca sa te orientezi spre materiale de calitate, insa potrivite bugetului tau.

Oricare ar fi bugetul tau, trebuie sa ai si o rezerva de bani, pentru surprizele neprevazute.

2 Echipa de specialisti. Inainte de a incepe renovarea baii trebuie sa te gandesti daca o vei face tu singur sau vei apela la ajutorul specialistilor. Un designer talentat si cu experienta poate pune in practica ideile tale. De asemenea, personalul specializat te va ajuta sa termini lucrarea la termen.

Un specialist are mai mult experienta si va evalua exact reparatiile de care ai nevoie. Sistemul de tevi , sistemul electric si siguranta in baie sunt aspecte extrem de importante, de care un profesionist va tine cont.

3 Sistemul de apa calda. Atunci cand renovezi baia trebuie ia in considerare toate tevile care aduc apa calda. Ai grija ca acestea sa nu fie fisurate sau defecte. Este important sa alegi cea mai practica si eficienta solutie pentru incalzirea apei.

4 Pierderile de apa. Cand renovezi baia tine cont si de acest aspect, care poate fi extrem de important pentru alimentarea cu apa a baii in viitor. Instalarea in baie a unor obiecte care consuma multa apa poate fi compromitatoare, ducand la costuri suplimentare si la surprize neplacute.

5 Dimensiunea baii. Ai grija ca sistemul de tevi si de ventilatie sa fie pe masura baii sau sa poata fi usor de manevrat. Daca aceste instalatii nu sunt potrivite, in timp te poti confrunta cu probleme serioase.

6 Aspectul in timp. Alege obiecte clasice pentru renovarea baii, care nu se vor demoda in timp si care isi vor pastra prospetimea. Este indicat sa alegi cada sau chiuveta potrivite, care sa treaca testul timpului si cu care sa nu iti fie rusine peste cativa ani.

Ai grija si la calitatea obiectelor sanitare din baie, care isi pun amprenta atat asupra aspectului baii tale, cat si asupra durabilitatii.

7 Eficienta. Chiar daca aspectul este foarte important, trebuie sa acorzi o atentie sporita si eficientei baii tale. Instaleaza toalete si chiuvete economice sau dusuri puternice. Vei fi surprins sa vezi ca aceste mici detalii pot schimba stilul tau de viata, dar si factura la intretinere.

8 Pregateste-te pentru surprize. Renovarea baii este ca o cutie de ciocolata cu mai multe arome: niciodata nu stii ce vei gasi. Atunci cand incepi renovarea baii si indepartezi gresia si faianta veche, este posibil sa descoperi ca trebuie sa rezolvi anumite lucuri la care nu te-ai gandit si pe care nu le-ai planificat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea