Amenajarea casei

# concept de design #jungalow #jungla #casa

Jungalow - conceptul de design care iti transforma casa intr-o mica jungla

Conceptul jungalow este perfect pentru orice iubitor de natura si mai ales de plante de apartament. Cuvantul reprezinta o combinatie intre bungalow - o locuinta din lemn sau impletitura de trestie si cuvantul jungle - jungla. In ceea ce priveste elementele esentiale pe care trebuie sa le contina un astfel de decor, acesta este specific stilurilor boeme, cu accente rustice si, evident, o prezenta considerabila a plantelor verzi de apartament. Daca vrei sa-ti decorezi casa dupa acest concept, iata ce trebuie sa se regaseasca in fiecare camera:

Plante

Desigur, cel mai important capitol al lectiei despre jungalow este cel despre plantele de apartament. Un stil boem necesita prezenta cat mai multor astfel de elemente care amintesc de natura si te transpun in mijlocul unei jungle. Lemnul natural folosit pentru toate piesele de mobilier se imbina perfect cu verdeata care inunda casa.

Daca esti iubitoare de natura, dar nu te impaci prea bine cu ingrijirea plantelor, alege cele mai rezistente plante de apartament. Conceptul jungalow iti permite sa optezi atat pentru plante de dimensiuni mici, ins, nu trebuie sa lipseasca nici cele cu aspect de arbore, mai inalte. In aceasta categorie intra palmierii, soiurile de filodendron, dar si cactusii foarte inalti. Plantele mai mici de tipul suculentelor pot fi asezate pe noptiere, pe birou sau la geam. Atentie la nevoile fiecarei plante in parte, altfel risti ca aceastea sa se usuce sau sa se imbolnaveasca.

Patternuri

Patternurile sunt la ele acasa cand vine vorba de conceptul jungalow si stilul boem. Nimic nu poate fi considerat exagerat si poti chiar sa combini pattern cu pattern pentru si mai mult dinamism. Aceastea se pot regasi pe fetele de perna, covoare sau cuverturi. Cele mai potrivite sunt cele cu inspiratie orientala, cat mai colorate. Daca preferi sa optezi pentru doua culori simple, patternurile geometrice in alb si negru vor arata minunat. De asemenea, nu-ti fie teama sa le alegi si pentru finisaje. Faianta si gresia cu patternuri inedite sunt la mare cautare in acest an, in special cele în forma de romb si hexagon. Scoate baia si bucataria din anonimat, nu doar celelalte camere.

Culori

Intr-adevar, stilul boem si conceptul jungalow nu se potrivesc celor care fug de culorile vii sau celor care prefera stilul minimalist. More is more este mantra unui astfel de decor, asa ca fii pregatita sa alegi toate culorile care te inspira. Nuantele saturate si calde sunt cele mai potrivite daca vrei sa te bucuri de o casa plina de viata, care sa-ti aduca o stare de bine in fiecare zi. Trebuie sa fii atenta la dimensiunile spatiului pe care il ai la dispozitie si sa eviti culorile care pot sufoca incaperea. Daca ai o camera foarte bine luminata natural, poti vopsi peretii in nuante de portocaliu, albastru sau verde, dar, daca ai o camera de dimensiuni mai mici, poti lasa peretii albi si sa te concentrezi pe textile colorate.

Texturi

Jungla de culori si patternuri nu se poate lipsi de combinatiile de texturi. De la covorase imblanite, la paturi din lana si covoare tesute, toate isi gasesc un loc potrivit in acest decor. Casa ta trebuie sa fie confortabila, sa inspire la relaxare si sa miroasa a betisoare parfumate. De asemenea, trebuie sa simti ca te poti aseza oriunde, fie ca este vorba de tabureti, perne mari sau covoare. Un sfat potrivit ar fi sa scoti de la naftalina clasicele cerge confectionate de bunici si strabunici. Acestea se vor potrivi perfect pe fotoliile din casa si isi vor gasi, in sfarsit, o intrebuintare si in vremurile contemporane.

Nu ezita sa faci o schimbare majora odata cu inceputul sezonului cald. Ai incredere intr-un decor de tip jungalow pentru a-ti regasi pasiunile pentru ingrijirea plantelor si motive boeme. Daca ai un spirit liber si creativ te vei simti, cu siguranta, mai acasa ca niciodata. Gaseste si mai multa inspiratie aici.

Sursa foto: pexels.com, unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea