Amenajarea casei

#amenajare dormitor #amenajare casa #amenajari interioare

Transforma-ti simplu si rapid dormitorul intr-un demn de o regina

Inainte insa de a incepe sa cauti online piese noi de mobilier sau elemente decorative, afla care sunt elementele care fac din spatiul dedicat odihnei unul demn de o regina.

Opteaza pentru un covor. Acesta adauga o textura aparte si un plus de caldura dormitorului tau si este una dintre cele mai usoare modalitati de a-i da un plus de stil. Poti opta pentru un covor simplu, pentru unul cu imprimeu floral sau pentru unul cu figuri geometrice, unul din lana sau unul din iuta.

Pune tablouri pe pereti. Poate ca nu esti neaparat o artista asa incat sa expui picturi impresionante, dar te poti folosi de fotografii imprimate pe hartie cartonata pe care sa le fixezi pe peretii camerei. Un tablou de mari dimensiuni poate fi pur si simplu sprijinit de un perete asa incat sa obtii o imagine si mai puternica.

Umple camera de perne. Pernele pufoase, din catifea sau din plus dau camerei un aer luxos, pretios. In plus, iti transforma dormitorul intr-un refugiu relaxant in care sa te retragi atunci cand simti nevoia de odihna. Sa nu mai spunem ca o camera plina de perne vesel colorate este si o oaza de bucurie.

Instaleaza un corp de iluminat suspendat. E vremea sa spunem adio plafonierelor sau aplicelor de perete. Lustrele supradimensionate, cele somptuoase, glam vor da camerei un aspect de palat regal. Le vei gasi in orice magazin online, iar preturile nu sunt exagerate pentru astfel de piese.

Regandeste utilitatea noptierei. Cu siguranta, pe noptiera e o aglomeratie de nedescris: de la crème de maini, la cabluri pentru incarcator, pahare cu apa, pana la carti pe jumatate citite. Este timpul sa faci putina ordine si sa regandesti modul in care expui totul. Ascunde macar cateva dintre lucruri intr-un sertar, iar restul de maruntisuri aseaza-le intr-o tava frumoasa.

Concentreaza-te pe piese statement. Un cadru de pat din lemn inchis la culoare, un sifonier cu accente aurii, un scaun cu tapiterie din catifea - fiecare dormitor are propria sa piesa centrala, insa asigura-te ca ea concentreaza intreaga atentie. Totusi, nu aglomera camera cu prea mult mobilier.

Lasa podeaua goala. O podea plina cu tot felul de obiecte, cu multe covorase de mici dimensiuni nu va arata niciodata prea luxoasa. Tocmai de aceea, pastreaza podeaua cat mai libera. Fara teancuri de carti, cabluri insirate sau cutii.

Plaseaza ici-colo ghivece cu plante. Intotdeauna, cel mai rapid si simplu mod de a imbunatati aspectul unei incaperi este sa ii adaugi cateva ghivece cu plante. O feriga mare sau cateva ghivece mici plasate pe etajera, pe noptiere sau chiar pe birou vor aduce un plus de verdeata, atat de relaxant.

Foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea