Amenajarea casei

#idei amenajare bucatarie #design bucatarie #renovare bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie

8 idei de decorare a bucatariei pe care le vei adora

Indiferent de modul in care amenajezi intial bucataria si oricat de mult iti place acel decor pe moment, va veni o perioada in care te vei plictisi si vei dori altceva. Insa, nu este nevoie sa schimbi cu totul bucataria pentru a oferi senzatia unui spatiu nou, ci doar sa ai putina creativitate. Iata opt idei de decorare a bucatariei, simple si eficiente, pe care cu siguranta le vei adora.

1. Mixeaza stilurile de decorare

Ai o bucatarie decorata in intregime intr-un stil modern? Atunci ii poti improspata aspectul prin adaugarea unui element dintr-un alt regim stilistic, care sa fie in centrul atentiei. Spre exemplu, poti alege o masa de lemn vintage la care sa petreci timp alaturi de cei dragi.

2. Vopseste tavanul

Aplicarea vopselei pe diverse suprafete reprezinta, poate, cea mai usoara metoda prin care poti transforma decorul bucatariei tale. Pentru un plus estetic, poti alege sa vopsesti tavanul intr-o nuanta puternica precum albastru, rosu sau negru. Pastreaza insa peretii in nuante deschise pentru a crea un echilibru cromatic.

3. Creeaza un nou spatiu pentru vasele de bucatarie

In cazul in care ai vase de cupru, tefal sau inox cu care te mandresti, nu este nevoie sa le tii ascunse in dulapuri. Aplica pe un perete cateva randuri de carlige metalice rezistente pe care sa tii cateva dintre tigaile sau oalele pe care le folosesti. In acest fel, nu doar ca vei crea un nou punct de atractie al bucatariei, dar vei elibera si spatiul din dulap.

4. Spatii deschise de depozitare

Alegerea unor rafturi in detrimentul dulapurilor reprezinta o buna idee mai ales in cazul in care ai o bucatarie de dimensiuni reduse. Monteaza diferite rafturi pe care sa aranjezi vesela, carti de bucate sau diverse alte obiecte care iti sunt necesare. Printr-un astfel de decor vei reusi sa obtii o bucatarie mai primitoare.

5. Podea cu imprimeuri traditionale

Nu doar tavanul poate fi decorat intr-un mod indraznet pentru a iesi in evidenta, ci si podeaua din bucatarie. Un exemplu in acest sens este alegerea unei gresii cu un model traditional, colorat, care va transforma radical aspectul bucatariei tale.

6. Creeaza o galerie de arta

Nu exista o regula care sa afirme faptul ca tablourile pot fi puse doar in dormitor sau living. Daca ai un perete gol in bucatarie, il poti transforma intr-o galerie de arta. Aplica mai multe tablouri care sa te inspire si vei obtine o bucatarie moderna si diferita.

7. Ofera un plus de luminozitate

In cazul in care nu ai suficienta lumina naturala in bucatarie, poti apela la mici trucuri pentru a imbunatati acest aspect. Spre exemplu, poti alege corpuri de iluminat din sticla transparenta care sa ajute la dispersarea luminii in intreaga incapere.

8. Adauga accente de culoare

Alegerea unor piese de vesela sau obiecte decorative in nuante pastelate de roz, galben, verde sau albastru, va oferi bucatariei tale un aspect vintage. Nu ezita sa apelezi la diferite accente de culoare, mai ales in cazul in care restul bucatariei are un decor neutru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea