Amenajarea casei

# design casa #amenajare dormitor #design interior #amenajarea casei #dormitor

10 idei geniale de amenajare a dormitorului! Le vei adora

Dormitorul este locul de refugiu ideal dupa o zi plina, asadar trebuie sa fie decorat pe placul tau. Poti sa incepi prin a schimba aspectul incaperii, fara mult efort si fara sa investesti prea mult. Inspira-te din cateva idei simple!

Covoare din lana

Covoarele din lana sunt o idee grozava pentru dormitor, pentru ca de fiecare data cand te dai jos din pat te vei bucura de textura moale si pufoasa a acestora. Cand alegi pentru dormitor covoare de lana naturala mai poti pune intr-un cos, langa pat, si cateva paturi tot din lana pentru a da decorului un aer si mai cald.

Podea vopsita

O optiune mai putin costisitoare, dar de efect in dormitor, poate fi podeaua vopsita. Poti vopsi podeauna intr-ul albastru intens care, in contrast cu peretii albi, vor depasi barierele unui decor clasic pentru aceasta camera.

Tonuri neutre

Pentru a adauga personalitate unui dormitor decorat in culori neutre, adauga texturi. Poti folosi in decor diverse materiale pentru podea sau pereti. Alege materiale precum lemnul, pielea sau lana.

Tablia de pat falsa

Poti sa adaugi un element de decor unui cadru de pat simplu, si anume o tablie desenata. Marcheaza cu atentie zona de la capatul patului in care s-ar incadra tablia si aplica doua straturi de vopsea. Poti alege o pata de culoare pentru tablie, atunci cand dormitorul este decorat in alb sau in culori neutre.

Ferestre fara draperii

Ce poate fi mai placut decat sa te trezesti dimineata si sa privesti pe fereastra, mai ales atunci cand ai si un peisaj incantator cand te uiti afara? In cazul in care dormitorul tau are ferestre largi, profita de acest lucru si asaza patul chiar sub fereastra.

Accente de lux

Poti sa transformi un dormitor simplu, in unul cu aer imperial, folosind doar cateva elemente. Adauga in decorul dormitorului tau o tablie capitonata, cateva covorase din lana si alte cateva elemente pretioase si te vei trezi in fiecare dimineata in dormitorul tau special.

Decoratiuni moderne

Poti sa faci peretii alb sau bej sa arate mai putin plictisitor, atragand atentia asupra elementelor de decor. Lenjeria de pat intr-o nuanta tinereasca, pernele de decor si o patura de matase, transforma dormitorul in unul modern.

Perete din ratan

Un divizor de camera pliabil din ratan va da dormitorului tau un aspect chic. O textura naturala, cum este cea a ratanului, va scoate in evidenta aceentele si accesoriile luminoase din camera.

Accente de lemn

O etajera suspendata deasupra tabliei de la pat este elementul de decor perfect pe care poti pune mici opera de arta, veioze si alte decoratiuni. Un element iesit din tipare, dar de mare efect in acest dormitor, este noptiera care are forma unei buturugi simple, vopsite in alb.

Mix modern

 

Detaliile rustice si cele traditionale pot contura perfect un spatiu luminos, aeristit si ideal pentru relaxare. Incearca decoratiuni vintage pe care le poti integra in decor in combinatie cu un element modern. Aici, o masuta veche in stil turcesc este pusa in evidenta de restul elementelor din jur.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea