Cum sa...

#purici locuinta #purici #solutii anti purici

Cum scapi de puricii din locuinta! Trucuri simple si rapide

Odata cu inceperea sezonului cald, puricii isi fac simtita prezenta. Nu trebuie sa ai animale de companie pentru a avea aceasta problema. Ii poti aduce chiar tu, in casa, pe haine. Odata ajunsi in casa, pot gasi covorul sau canapeaua numai buna pentru a-si depune ouale si a se inmulti.

Poti scapa insa rapid de acestia, apeland la cateva trucuri simple! Iata ce trebuie sa faci.

Deparaziteaza animalele de companie

Daca ai animale de companie este important sa le deparazitezi atat intern cat si extern. Gasesti in cabinetele veterinare picaturi speciale pentru caini si pisici. Ai grija sa alegi unele potrivite greutatii acestora.

Aspira intreaga locuinta foarte bine

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa aspiri foarte bine intreaga locuinta. Ai grija, ca dupa aspirare sa desfaci aspiratorul in afara locuintei. In caz contrar puricii vor evada si iti vor face din nou probleme.

Spala mochetele, covoarele si lenjeriile de pat

Spala lenjeriile de pat la temperaturi cat mai ridicate, pentru a omori orice urma de puric sau oua de purici. Procedeaza la fel si cu pernele decorative si husa canapelei.

Covoarele si mochetele sunt o atractie pentru purici, deoarece se pot ascunde foarte usor printre tesaturi. Scoate-le din casa si spala-le foarte bine. Le poti duce la o spalatorie de masini, ce ofera servicii de spalare a covoarelor si mochetelor.

Aspira din nou si foloseste un mop cu abur

Dupa ce ai scos covoarele din casa, aspira din nou, intreaga locuinta, insistand in special in colturi si langa crapaturi. Spala apoi podeaua cu ajutorul unui mop cu abur. Caldura va distruge orice oua de purici ramase printre crapaturile parchetului.

Aplica solutii anti-purici

Aplica solutii anti-purici in intreaga locuinta. Le gasesti in magazinele de specialitate sub forma de spray.

Inainte de a aplica sprayul inchide geamurile si nu lasa animalele si copiii in locuinta. Aplica solutia incepand cu camera in care i-ai vazut si terminand cu restul camerelor. Lasa locuinta inchisa timp de minim doua ore, apoi aeriseste foarte bine casa.

Sursa foto: fleascience.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului