Casa verde

#vata bazaltica #termosistem #redart #termoizolatie #rockwool # vata minerala

5 avantaje ale folosirii termoizolatiilor cu vata bazaltica ROCKWOOL

Trendul mondial este de incurajare a eficientizarii consumului de energie, de orice fel, iar Romania se aliniaza, usor-usor, acestei tendinte. Oamenii au inceput sa constientizeze faptul ca o locuinta termoizolata cu materiale de calitate va aduce ulterior o multime de beneficii.

 

Exista mai multe tipuri de materiale pentru termoizolarea locuintelor, cel mai des utilizat fiind polistirenul. A devenit popular datorita pretului redus, care il face foarte accesibil. Cu toate acestea, polistirenul si-a dovedit ineficienta in primul rand din cauza faptului ca absoarbe umezeala si ca nu lasa peretii sa respire. In plus, este si foarte usor inflamabil, expunand imobilul unui risc suplimentar.

Foarte moderna si foarte eficienta din punct de vedere energetic si nu numai s-a dovedit, in schimb, a fi vata bazaltica. Sistemele de termoizolatie realizate din acest material sunt acum prezente si in Romania. Grupul ROCKWOOL, unul dintre liderii mondiali in materie de izolatii termice pentru cladiri, a creat REDArt, o tehnologie de termoizolare mult superioara celor existente in prezent pe piata, care este realizata din placi rigide de vata bazaltica hidrobizate in masa.

Dar iata care sunt avantajele majore ale termoizolarii cu placi din vata bazaltica ROCKWOOL:

Ofera confort sporit

Unul dintre avantajele majore ale utilizarii sistemului de termoizolatie cu placi din vata minerala bazaltica ROCKWOOL REDArt este dat de faptul ca acest produs, avand o structura fibroasa deschisa, asigura o buna circulatie a aerului. Acest lucru se traduce printr-o valoare scazuta a coeficientului de conductivitate termica, care duce la oferirea unui climat agreabil in locuinta.

E un material prietenos cu mediul

Vata bazaltica este un produs organic, prietenos cu mediul inconjurator, in sensul ca este nepoluant si nici nu dauneaza sanatatii. In plus, la temperaturi inalte, cum ar fi spre exemplu, sub presiunea flacarilor, nu emana gaze toxice.

Datorita acestei calitati, vata bazaltica a fost introdusa pe lista materialelor de termoizolatie care pot fi decontate prin programul guvernamental Casa Verde Plus.

Nu arde

In urma testelor de reactie la foc s-a stabilit faptul ca izolatiile ROCKWOOL sunt incombustibile. Acest lucru inseamna ca produsul nu cauzeaza flacari si nici nu degaja fum, ceea ce inseamna ca nu pune in pericol persoanele care locuiesc in locuinte termoizolate cu acest gen de placi.

Asigura protectie fonica

Placile de vata bazaltica asigura o bariera sonora, locuinta fiind protejata fonic astfel incat zgomotul exterior sa nu fie deranjant pentru cei care traiesc in casa izolata cu acest material. In functie de grosime si de densitate, structura fibroasa a vatei minerale bazaltice prezinta proprietati foarte bune de absorbtie acustica.

Isi pastreaza proprietatile

Datorita aerului din componenta izolatiilor REDArt si a faptului ca nu contin alte gaze chimice, precum agentii de expandare care ajung sa se difuzeze in produs,  proprietatile sistemelor ROCKWOOL nu se modifica in timp, pastrandu-si nealterate calitatile initiale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului