Casa verde

#protejare mediu urban #mediu urban #ikea

Finantari pentru protejarea mediului urban

IKEA sustine romanii care doresc sa protejeze mediul urban si lanseaza prima editie a Fondului IKEA pentru Mediul Urban, cu valoarea totala de 339.000 lei (echivalentul a 75.000 euro), in primul an.

Fondul va sustine financiar, timp de trei ani, intre trei si cinci proiecte, din Bucuresti si Ilfov, in care sa fie implicata comunitatea din apropierea magazinului IKEA Baneasa: protejarea resurselor naturale, educatie si constientizare, prevenirea si adaptarea la efectele schimbarilor climatice. Ideile de proiect pot fi trimise pana pe 31 ianuarie 2017, ora 23:59, pe platforma programului.

"Credem cu tarie ca o companie se poate dezvolta armonios doar atunci cand reuseste sa creeze o diferenta in bine in mediul si comunitatile in care isi desfasoara activitatea. Sustenabilitatea pentru IKEA inseamna sa asiguram bunastarea economica si sociala avand un efect net pozitiv asupra mediului inconjurator. Fondul IKEA pentru Mediul Urban vine ca un pas firesc inainte pentru a ne duce aceasta misiune mai departe. Ne dorim sa contribuim la schimbari concrete si sa sustinem proiecte inovatoare si creative, care sa aduca beneficii reale generatiilor de astazi si celor de maine din comunitatea noastra", a declarat Mircea Ilie, Sustainability Leader, IKEA Romania.

Fundatia Comunitara Bucuresti este partenerul IKEA Romania in lansarea Fondului IKEA Pentru Mediul Urban si in gestionarea procesului de selectie a proiectelor candidate.

"IKEA este pentru noi unul din brandurile model in ceea ce priveste sustenabilitatea si utilizarea responsabila a resurselor. Ne bucuram sa lucram impreuna pentru sustinerea proiectelor de mediu, care cresc calitatea vietii pentru comunitatile locale implicate. Avem nevoie de proiecte bune de mediu ca de aer proaspat, in orasul nostru aglomerat si poluat", a declarat Alina Kasprovschi, director executiv, Fundatia Comunitara Bucuresti.

Potrivit Agentiei Europene de Mediu, in jur de 75% din populatia UE traieste in zone urbane. Exista o presiune tot mai mare asupra mediului inconjurator din zona urbana si zonele limitrofe cum ar fi: trafic, restrangerea spatiilor verzi, poluare industriala si deseuri. in Romania, 10% din intreaga populatie are domiciliul in Capitala, adica aproximativ 1,8 milioane de oameni. in total, aproximativ 3 milioane de persoane lucreaza in Bucuresti, iar acest numar creste.

Ideea deschiderii Fondului IKEA pentru Mediul Urban are la baza convingerea IKEA Romania si a Fundatiei Comunitare Bucuresti ca in Bucuresti si Ilfov este nevoie de programe pentru protejarea mediului natural.

Fondul va sustine financiar proiecte care ofera solutii sau incurajeaza oamenii sa-si minimizeze impactul zilnic asupra mediului, prin utilizarea unor tehnologii si procese prietenoase cu mediul in domenii precum: eficienta energetica, energie din surse regenerabile, transport verde, utilizarea eficienta a apei, gestiunea eficienta a deseurilor, reducerea poluarii chimice, fonice si luminoase, biodiversitatea urbana.

De asemenea, Fondul IKEA pentru Mediul Urban vizeaza initiative care isi propun sa rezolve problemele legate de ecosistemele naturale si semi-naturale din zonele urbane si periurbane: limitarea reducerii suprafetelor, fragmentarii si disfunctionalizarii acestora. Indiferent de problemele abordate, toate proiectele trebuie sa aiba o componenta educationala, dar sa aduca si beneficii sociale comunitatilor in care se desfasoara.

Pot aplica organizatii non-guvernamentale, neafiliate politic, sau echipe compuse din minimum trei persoane constituite ca grupuri de initiativa fara personalitate juridica, care vor desfasura activitatile propuse in Municipiul Bucuresti sau judetul Ilfov.

Proiectele vor fi selectate cu ajutorul unui juriu independent, format din persoane cu experienta in domeniu.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selectie, precum si formularele de aplicatie sunt disponibile pe site-ul fondului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare