Casa verde

#economie lumina #economie caldura #ecologie #casa verde #reciclare

Cum sa economisesti in fiecare luna. 6 ponturi pentru casa ta

Aproape un kilogram de deseuri "produce" zilnic fiecare roman! Putini sunt si cei care au invatat sa traiasca in armonie cu natura, astfel incat sa fie constienti de resurse si de valorificarea lor responsabila. Iata in continuare cateva dintre trucurile celor care stiu cum sa economiseasca:

Recicleaza

39% dintre deseurile pe care le producem pot deveni materie prima pentru economia tarii, arata un studiu realizat in 2013. Asadar, recicleaza deseurile menajere. In loc sa ajunga la groapa de gunoi unde vor polua cel mai probabil atmosfera, ele pot fi refolosite in alte scopuri.

Imprieteneste-te cu natura

Un balcon, o terasa sau o curte pot si trebuie integrate in mediul inconjurator nu doar cu ajutorul unui mobilier atent ales, ci si printr-o atitudine prietenoasa fata de celelalte vietuitoare. Instaleaza, spre exemplu, casute pentru pasari sau alimentatoare, si te vei bucura zi de zi de trilurile inaripatelor.

Instaleaza temporizatoare

In vreme ce iluminarea locuintei este absolut necesara, lasarea luminii aprinse chiar si atunci cand nu ai nevoie de ea este o pierdere importanta de energie si reprezinta o cheltuiala in plus. Instaleaza temporizatoare pe care sa le poti programa astfel incat lumina sa se stinga si sa se aprinda doar atat cat e necesar. Un termostat iti va veni in ajutor pentru a economisi caldura. Iar cand pleci de acasa, scoate toate aparatele din priza.

Alege piese vintage

Piesele vechi, second-hand, fie ca e vorba despre haine, mobilier sau decoratiuni, sunt o varianta ieftina, menita in acelasi timp sa confere un farmec aparte stilului tau.

Repara, nu inlocui

Desi ar putea parea mai simplu sa arunci masa care pare ca s-a subrezit sau canapeaua tocita, mai util si mai sanatos ar fi sa le repari. Acest gen de activitati sunt menite sa te relaxeze. In plus, vei economisi bani si vei da dovada de responsabilitate.

Alege facturile electronice

Foloseste mai putina hartie! Renunta sa mai primesti acasa, prin posta, facturile si alege varianta online, pe email. In acest fel vei salva multi copaci de la taiere.

Sursa foto: displayboards.biz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea