Casa verde

#lunari cesti # lumanari vintage # oana botezatu #cup&candle #portelan

Cadouri neobisnuite: lumanari in portelanuri vintage

Odata cu apropierea de sarbatori, incepem goana dupa cadouri. Care trebui musai sa fie cele mai frumoase, unice, minunate, pe sufletul atat al celui care daruieste, cat si al celui care primeste darul. Oana este persoana care a reusit sa descifreze misterul acestor cadouri perfecte si le-a intruchipat intr-un proiect de suflet. 

Cup&Candle se numeste proiectul Oanei Botezatu, Editor Coordonator la o revista cunoscuta, si asa cum ii spune numele re refera la cesti si lumanari. Dar nu orice fel de cesti sau orice fel de lumanari.

"Lumanarile Cup & Candle, turnate in cesti din portelan, sunt facute din ceara de soia - non-toxica si eco-, destul de putin cunoscuta la noi ca alternativa la parafina, din parafina fiind facute cele mai multe dintre lumanarile ambientale de pe piata. Procesul, in varianta lui scurta, suna cam asa: topesc ceara din soia (la o anumita temperatura), pun parfumul (la o alta temperatura) si torn ceara lichida (desigur, la o alta temperatura) in cesti (care trebuie sa aiba, si ele, o anumita temperatura). Pun fitilul si astept sa se formeze lumanarea", explica Oana.

Portelanul folosit de Oana este unul vintage, ales cu grija din anticariatele de la noi, dar in special din Italia si Austria, si este de renume - cu dedicatie pentru cunoscatori. Astfel, ceara parfumata cu esente alese - scortisoara, portocale sau bergamota se afla printre miresmele noastre preferate - este asezata cu grija in portelanuri de Rosenthal, Bavaria, Villeroy&Bosh etc. 

Creatiile tinerei - care isi imparte timpul intre jobul full time si pasiunea descoperita de aproximativ un an - au ajuns la Shanghai, la Londra sau Salonic. Chiar daca acum pare departe, isi aminteste cu drag de momentele cand facea primele incercari si recunoaste ca tutorialele gasite pe internet nu au ajutat-o "sa-i iasa din prima". Dar a perseverat, alaturi de sotul sau, si acum stie exact ce arome atrag atentia cumparatorilor, ce portelanuri sunt "must have" pentru cunoscatori si caror clienti li se adreseaza povestea Cup&Candle. 

Si pentru ca lumanarile parfumate in cesti vintage sunt incarcate de povesti, Oana incearca sa spuna cat mai des povestea businessului ei "live" la targurile de profil la care participa. Cand nu o gasiti la astfel de evenimente, va puteti inspira din creatiile sale postate pe pagina de Facebook

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului