Constructia casei

#panouri radiante #caldura #panouri radiante cu infrarosu

Panourile radiante – o investitie rentabila pentru casa ori biroul tau

Extrem de usor de montat, fiablie si cu un consum competitiv, panourile radiante devin o metoda cat se poate de eficienta pentru incalzirea locuintelor, a birourilor sau a spatiilor comerciale!

Desi controversate la inceput din cauza tehnologiei de functionare neintelese pe deplin, in prezent, panourile radiante au devenit tot mai cautate si mai apreciate datorita raportului pret - calitate extrem de favorabil, dar si a efectelor benefice pe care le au asupra sanatatii.

Principiul de functionare pentru panourile radiante nu este nociv pentru organism!

Panourile radiante pentru incalzire cu raze infrarosii au un principiu de functionare asemanator celui in care Soarele incalzeste Pamantul. Nimic daunator sau nesanatos pentru om sau pentru mediul inconjurator, asa cum se credea la inceput despre panourile radiante. Dimpotriva.

Inainte de a intelege pe deplin modul de functionare al panourilor radiante, facandu-se similitudini cu functionalitatea cuptoarelor cu microunde a caror radiatie, intr-adevar, este daunatoare pentru alimente si, desigur, pentru om si mediu, panourile radiante au fost pe nedrept marginalizate la inceput.

Ele au fost repuse in drepturi abia cand s-a explicat pe intelesul tuturor ca microundele sunt diferite de razele infrarosii, care sunt prezente peste tot in natura, fiind specifice modului in care Soarele incalzeste planeta de mii de ani.

Odata facuta trecerea peste aceasta eroare, oamenii au realizat ca panourile radiante cu raze infrarosii nu numai ca nu sunt daunatoare organismului si mediului inconjurator, ci chiar au efecte benefice si au devenit tot mai interesati de ele.

Utilizarea panourilor radiante si consumul de energie

De indata ce publicul larg a acceptat panourile radiante ca solutii cat se poate de sanatoase pentru a-si incalzi locuita sau birourile, inginerii si tehnicienii au cautat sa informeze in mod constant clientii interesati de importanta corelarii dimensiunii panoului radiant cu dimensiunile incaperii unde urma ca acesta sa fie instalat. Realizata necorespunzator aceasta corelatie, clientii aveau sa constate repede ca, desi panourile radiante sunt recomandate ca solutii viabile pentru scaderea cheltuielilor, factura la curent este mult prea mare, iar rentabilitatea utilizarii panourilor doar un mit!

Acesta este motivul pentru care specialistii recomanda insistent ca, inainte de a achizitiona un panou radiant, clientul trebuie sa fie constient de faptul ca dimensiunile acestuia sau numarul acestora se aleg in functie de dimensiunile camerei si se impune o discutie cu un specialist in domeniu pentru a face cea mai potrivita alegere.

De exemplu, din discutia cu specialistii de la www.panouri-radiante-infrarosii.ro (recunoscuti si apreciati in piata pentru profesionalismul lor) pentru ca panoul radiant sa fie rentabil, sa asigure constant pe toata perioada zilei o temperatura de 22 grade C si sa existe un consum de numai 100 lei pe luna, camera ar trebui sa aiba cel mult 16mp (40mc) si sa fie bine izolata.

Altfel spus, panourile radiante sunt o achizitie economica, daca suntem inteligenti si investim in cunostinta de cauza.

De ce panourile radiante sunt o investitie extrem de buna pentru casa noastra?

Este bine de stiut ca radiatiile folosite de panourile radiante sunt cele mai benefice pentru organismul uman, producand numai efecte benefice asupra acestuia. Altfel spus, in timp, utilizarea panourilor radiante va ameliora sesizabil sanatatea celor din casa. In acest sens putem aminti cateva din beneficiile pe care aceste intrumente de incalzire le au asupra organismului:

  • ameliorarea si calmarea durerilor reumatice,
  • imbunatatirea functiilor respiratorii,
  • datorita imbunatatirii activitatiilor celulare se incetineste efectul de imbatranire,
  • imbunatatirea vederii, etc.

Deloc de neglijat sunt efectele asupra ambietului! Vom enumera doar cateva dintre acestea:

  • dupa montaj si realizarea setarilor, pastrarea unei temperaturi constante se va realiza automat si cu un consum minim,
  • reglarea umiditatii si eliminarea problemelor aerului uscat,
  • eliminarea igrasiei si a mucegaiului, etc.

Acestea sunt doar cateva din avantajele si beneficiile pe care panourile radiante le aduc. Usor de montat, estetice, eficiente, durabile si cu un raport calitate – pret greu de egalat, panourile radiante sunt cu adevarat o investitie de valoare pentru casa ori biroul dumneavoastra.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea