Constructia casei

#gard curte #gard #tipuri de gard #gard lemn #gard plasa

Gardul, un proiect necesar pentru curtea ta

Gardul reprezinta o investitie importanta pentru terenul pe care il detii, dar este, in acelasi timp, o investitie necesara. Ca urmare a numeroaselor materiale disponibile pe piata, este esential sa urmaresti criteriile care te ajuta sa iei cea mai buna decizie astfel incat gardul sa fie rezistent, usor de instalat si la un pret accesibil.

Cum alegi gardul pentru curte, casa sau teren? Iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont:
 

Masuratori


Initial, masuratorile este bine sa le faci singur. Noteaza-ti undeva suprafata terenului, lungimea, latimea, calculeaza spatiul pentru poarta, distantele intre stalpi etc. Daca apelezi la o firma care executa garduri, vei avea deja totul pe hartie si, prin urmare, nu va putea nimeni sa-ti adauge chestii inutile pe nota de plata. Cand faci masuratorile, tine cont de inaltimea pe care o vrei pentru gard si de centimetrii din gard care vor sta ingropati. Nu uita ca pamantul nu este perfect plat, asa ca incearca sa-l nivelezi pe cat posibil.
 

Material


Materialele pentru gard sunt foarte variate si trebuie sa te gandesti bine, in functie de scopul proiectului si de costuri, pe care sa-l alegi.

Daca alegi un gard din plasa, de exemplu, este recomandat sa cauti role pe dimensiunile dorite de tine pentru a nu plati in plus cativa metri care nu se pot taia si de care nu ai nevoie. Totodata, rolele de plasa au specificatii de care trebuie sa tii cont cand alegi stalpii.

Un gard din lemn este potrivit pentru curtea casei si poate fi vopsit in culoarea dorita. Pentru a proteja lemnul de umezeala, se poate turna o bordura de ciment. Totodata, pentru sustinerea gardului de lemn ai nevoie de stalpi metalici.

In cazul unui gard rustic, ai nevoie de busteni fasonati, un sistem metalic pentru fixarea in sol si un grund anticoroziv pentru protejarea metalului.

Gardul din fier forjat este de obicei destul de limitat si este folosit cel mai adesea in zona portii. Elegant, cu o functie estetica certa, gardul din fier forjat contine elemente decorative si este rezistent la factorii externi datorita unei vopsele speciale anticorozive.

In cazul in care ai nevoie de un gard opac, alege un material care asigura intimitatea pentru ca din exterior sa nu se poata vedea in curte. Chiar si gardurile cu spatii intre stalpi, cum este fierul forjat, poate avea aplicate panouri special concepute pentru intimitate.

Gardurile din PVC au costuri minime de intretinere. Acest tip de material nu are nevoie sa fie vopsit, fiind disponibil intr-o gama de cateva culori. Gardul din PVC poate fi spalat rapid cu un furtun de gradina si este rezistent in timp. Pentru instalare, se foloseste beton la fixarea fiecarui stalp.

 

Informatii despre gardul cumparat


Cand cumperi materialele din magazine, verifica intai lungimea, latimea si grosimea materialului. Intreaba cat costa transportul si instalarea cu sau fara fundatie. Unele tipuri de garduri au in pachet si instructiuni de instalare, ca de exemplu gardurile din PVC, astfel incat poti duce singur la bun sfarsit acest proiect.

Sursa foto : hhfencing.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea