Constructia casei

#terasa #acoperis #acoperis terasa

Acoperisuri pentru terase

Terasele sunt spatii de relaxare ideale pentru sezonul cald, insa pot fi folosite si in sezonul rece daca sunt bine izolate. Acoperisul terasei este elementul distinctiv, care protejeaza de soare si intemperii. Din lemn, sticla sau cupole luminatoare, trebuie sa acorzi o atentie deosebita acoperisurilor.

Un acoperis de calitate trebuie sa protejeze impotriva soarelui si luminii puternice si sa asigure o ventilatie corespunzatoare. In acelasi timp, trebuie sa protejeze si de ploaie. Pentru acoperisurile teraselor se pot folosi panouri de aluminiu, otel, lemn, sticla sau placi de policarbonat, care protejeaza de razele ultraviolete.

De asemenea, acoperisul unei terase trebuie sa dispuna de jgheaburi de scurgere a apei si placi rezistente la intemperii. Peretii laterali ai terasei pot fi realizati din panouri de otel sau aluminiu cu sticla care permite patrunderea si filtrarea luminii naturale. La aceste panouri pot fi atasate si plase speciale pentru insecte.

Acoperisul unei terase trebuie sa fie rezistent la tensiuni si miscare si sa impiedice patrunderea apei in interior. De asemenea, trebuie sa protejeze de incendii si sa aiba proprietati antifonice.


Iata cateva tipuri de acoperisuri pentru terase:


Cupole luminatoare.
Luminatoarele ajuta la patrunerea luminii naturale in mod liber chiar si in spatiile mai mari si mai intunecate. Cupolele luminatoare de calitate ofera o atmosfera placuta chiar si celor mai mici spatii.

Cupolele luminatoare controleaza lumina, ceea ce permite eeconomisirea de energie. Asigura o ventilatie buna in locurile cu mult fum si caldura, permitand buna circulatie a aerului. Protejeaza de ploi si nu permit patrunderea apei in interior. Constructia acestor acoperisuri se realizeaza din aluminiu, otel inoxidabil, sticla sau policarbonat care au un grad ridicat de rezistenta la coroziune.

Lemn. Terasa cu acoperis din lemn este solutia pentru relaxare in zilele de vara si locul ideal in care sa petreci timpul liber cu prietenii si familia. Terasele cu acoperis din lemn sunt elemente arhitecturale decorative care pot fi atasate in exteriorul casei sau cladirii dorite pentru a crea spatii placute de relaxare.

Lemnul folosit la acoperis trebuie sa fie tratat special pentru a asigura durabilitate si rezistenta culorii. De asemenea, lemnul pentru acoperis trebuie sa reziste la intemperii.

Sticla. Acoperisurile pentru terase din sticla ofera posibilitatea de alege intre un spatiu inchis etans, unul ventilat sau unul deschis in intregime. Constructia din aluminiu nu se deformeaza in timp si nici nu se umfla. Astfel te vei bucura de un sistem ingenios, creat pentru sporirea confortului tau pe o perioada indelungata.

Prin acoperisurile din sticla razele calde pot patrunde din toate partile in zonele inchise si protejate de intemperii, luminandu-le si incalzindu-le. Lumina oferita de acest tip de acoperis infrumuseteaza toate obiectele. Materialul din care sunt realizate acoperisurile din sticla trebuie sa fie rezistent la ploaie, vant, zapada si alte fenomene meteo.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului