Animale de companie

#pisici #pradatori #animale de prada

Pisicile, pradatori de temut: Ucid anual miliarde de animale

Pisicile sunt adorabile, insa sunt si unii dintre cei mai de temut pradatori de pe Pamant. Un studiu recent sugereaza ca aceste animale dragute si delicate sunt responsabile pentru moartea a miliarde de pasari si mamifere mici.

Potrivit studiului publicat in revista de specialitate "Nature Communications", pisicile ucid anual intre 1,4 si 3,7 miliarde de pasari si intre 6,9 si 20,7 miliarde de mamifere mici precum soareci, sobolani si veverite, numai in Statele Unite ale Americii.

Studiul realizat de cercetatorii de la Smithsonian Conservation Biology Institute arata ca pisicile ucid de patru ori mai multe pasari de cat se estima, mult mai mult decat activitatile desfasurate de om sau coliziunile cu obiecte dure.

Pete Marra, ecologist si co-autor al studiului, este de parere ca pisicile fara stapan sunt cele mai periculoase si contribuie la rata ridicata de mortalitate in randul pasarilor.

Potrivit studiului, peste 33 de specii de pasari au disparut, in ultimii ani, din cauza pisicilor si alte zeci de specii sunt amenintate cu disparitia.

Sursa foto: pets.webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea