Animale de companie

#caini de paza #animalute #patrupede #caini #animale de companie

Top 7 cei mai slabi caini de paza

Persoanele care locuiesc la curte isi cumpara adesea caini pentru protectia personala. Este bine sa stii ca dimensiunea unui caine nu are nimic de-a face cu abilitatile sale de paza. Nu orice caine de talie mare poate tine la distanta hotii. Daca printre cei mai buni caini de paza se afla ciobanescul german, ciobanescul caucazian, mastifful si dobermanul, iata care sunt cei mai slabi caini de paza:


1 Bloodhound


Bloodhound este un caine de vanatoare care are cel mai sensibil nas dintre toate rasele. Aceasta rasa de caini este legendara pentru abilitatile sale deosebite de a vana insa nu este potrivita pentru paza.

Bloodhound este foarte bland si dezvolta o relatie speciala mai ales cu cei mici. De asemenea, este un caine timid si sunt foarte mari sansele sa intampine bucuros un necunoscut in loc sa-l tina la distanta de curte.

Sursa foto: www.3ddigitalwallpapers.com


2 Terra Nova


Terra Nova
este un alt „urias bland”, un caine cu dimensiuni mari dar cu un temperament calm si iubitor. Aceasta rasa de caini se ataseaza foarte tare de stapanii lor.

Cainii Terra Nova devin tristi si deprimati in momentul in care sunt separati de familie. Au tendinta de a sta mai tot timpul pe langa stapanii lor si sunt foarte calmi si echilibrati.

Nu sunt latra excesiv si sunt protectori, dar nu agresivi.

Sursa foto: www.hangardesign.com


3 Saint Bernard


In ciuda aspectului impresionant, cainii din rasa Saint Bernard sunt foarte prietenosi astfel ca exista sanse mari sa isi doreasca sa se joace cu un eventual hot, in loc sa-l puna pe fuga.

Saint Bernard-ul este lent in miscari, rabdator si ascultator, sociabil si docil.

Talia lui reuseste sa intimideze si sa sperie intrusii insa datorita firii prietenoase, Saint Bernard-ul nu este cea mai grozava optiune daca iti doresti un caine de paza.

Sursa foto: www.yourdogsblog.com


4 Basset Hound


Basset Hound nu este unul dintre cei mai inteligenti caini insa compenseaza prin loialitatea lor si prin faptul ca sunt tot timpul intr-o dispozitie buna.

Sunt extrem de prietenosi cu celelalte animale, copii dar si straini astfel ca sunt ideali ca animalute de companie insa nu pentru paza.

Sursa foto: www.palbes.com


5 Bulldog englez


Bulldogul englez este la origine un caine destul de agresiv insa, de-a lungul anilor acesti caini au dezvoltat un temperament docil prin crestere selectionata.

Bulldogul englez este un caine tacut si prietenos cu oamenii si cu alte animalute. Sa nu-l confundam cu buldoggul american, caine ce are abilitati excelente pentru paza.

Sursa foto: www.bulldogpuppiesforsale.org
 

6 Bobtail


Bobtail-ul este unul dintre cei mai iubitori caini. De regula patrupedele care provin din aceasta rasa se inteleg bine cu toate fiintele din jurul lor astel ca sunt foarte mari sansele sa trateze intrusii cu dragoste si afectiune.

Bobtail-ul adora sa se zbenguie si sa se joace cu copiii, are un temperament echilibrat si este usor adaptabil.

Sursa foto: en.wikipedia.org


7 Clumber Spaniel


Cainii din rasa Clumber Spaniel sunt foarte inteligenti, curajosi, prietenosi cu cei apropiati insa foarte rezervat cu strainii.

Astfel , este foarte posibil ca in momentul in care un strain intra in curte, cainele din rasa Clumber Spaniel sa-l evite pur si simplu.

Acest caine este linistit si echilibrat si are aptitudini mai potrivite pentru vanatoareade pasari decat pentru paza.

Sursa foto: www.everythingtopdogs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare