Animale de companie

#pisici #caini # solutii naturale #animale de companie #purici #solutii anti purici

Puricii la caini si pisici! Cum scapi de acestia cu solutii naturale

Sezonul cald este momentul in care puricii isi fac simtita prezenta, in special la animalele care sunt ies din casa. Nici animalele de apartament nu scapa de acesti paraziti, deoarece pot fi adusi in casa, pe haine, de catre stapanii animalelor.

Daca nu vrei sa apelezi la substante pe baza de chimicale, din comert, poti apela la cateva solutii simple, pe care le poti prepara acasa, din ingrediente 100% naturale.

Plante aromatice

Poate parea banal, insa plantele aromatice alunga puricii. Acestea pot fi folosite cu scucces pentru a scapa cainele sau pisica de putici. Ai nevoie de: rozmarin, fenel, stevie creata, pelin si ruta.

Foloseste o cantitate egala din ingedientele enumerate si pune-le la uscat, pe un ziar. Sfarama-le apoi foarte bine pana obtii o pudra. Pentru ca pudra este indicat sa folosesti o rasnita.

Aplica pudra pe corpul animalului in timp ce il piepteni. Astfel, aceasta va patrunde printre firele de par, ajungand pana la piele. Acorda o atentie speciala zonei gatului, burtii si spatelui. Acestea sunt locurile in care puricii prefera sa isi petreaca timpul.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale sunt benefice atat pentru caini cat si pentru pisici. Poti opta pentru uleiuri esentiale de menta, rozmarin, cimbru sau lamaita, insa ai grija sa le cumperi de la plafar, pentru a te asigura ca sunt naturale.

Tot ce trebuie sa faci este sa pui 600 ml de apa fierbinte intr-o sticla cu pulverizator si apoi sa adaugi adaugi 4-5 picaturi de ulei esential. Agita sticla foarte bine pentru ca uleiul sa se amestece cu apa. Pulverizeaza continutul pe blana animalului si piaptana-l foarte bine. Repeta procedeul de doua ori pe zi.

Lamaie

Lamaia este un alt remediu natural impotriva puricilor. Ai nevoie de: 3 lamai, 3 cani apa si un pieptene special pentru purici sau unul cu dinti foarte desi.

Intr-o cratita adauga apa si lamaile taiate bucatele si adu totul la punctul de fierbere. Cand da in clocot stinge focul si lasa continutul sa se raceasca timp de 3 ore. Strecoara apoi zeama obtinuta si adaug-o intr-o sticla cu pulverizator. Stropeste bine blana animalului si piaptana-l bine pentru a te asigura ca ajunge pana la radacina.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare