Animale de companie

#racorire pisica vara #racorire pisica #pisica #canicula #animale #animale de companie

5 modalitati simple pentru a racori pisica in zilele caniculare

Canicula este extrem de periculoasa pentru pisici, mai ales daca acestea sunt tinute in apartamente mici. Daca nu ai la dispozitie un aparat de aer conditionat, poti apela la metode alternative pentru a ajuta pisica sa se racoreasca. Iata ce trebuie sa faci pentru a-i asigura pisicii confortul de care are nevoie, in timpul verii.

1. Foloseste un ventilator pentru a imbunatati circulatia aerului in interiorul casei. In zilele caniculare de vara, in care nici vantul nu bate, un ventilator situat in dreptul ferestrei va ajuta la ventilarea casei. Aerul proaspat fiind vital atat pentru pisica ta cat si pentru tine.

2. Schimba apa pisicii de cel putin doua ori pe zi. Asa cum tu iti doresti sa bei apa proaspata si pisica ta doreste acest lucru. Poti amesteca apa de la frigider cu apa latemperatura cemerei, in proportii egale. Cu siguranta felina iti va fi recunoscatoare.

3. O modalitate simpla si rapida de a racori pisica este sa uzi un prosop cu apa rece si sa-l storci foarte bine. Inveleste apoi felina in acesta.

4. Perie pisica zilnic. Pisicile naparlesc in sezonul cald, iar blana nepieptanata duce la formarea caltilor, ne permitand aerului sa mai patrunda intre straturi. In plus, pentru pisica va fi foarte dificil sa se spele si va inghiti foarte mult par, cauzandu-i probleme stomacale.

5. Tunde pisica. Pisicile cu parul lung si foarte lung sufera cel mai mult de pe urma caniculei. Pentru a le ajuta sa se racoreasca in zilele caniculare, este indicat sa le tunzi cat mai scurt.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului