Animale de companie

#pisici #terapie pisica # pisica birmaneza

O pisica a reusit sa faca un baietel bolnav de mutism sa vorbeasca (VIDEO)

O pisicuta birmaneza a reusit sa faca un baietel de sapte ani din Marea Britanie, care suferea de mutism selectiv, sa vorbeasca. Pisicuta a fost singura care l-a determinat pe micut sa scoata primele cuvinte, chiar daca suferea de o boala care il impiedica sa vorbeasca.

Mutismul selectiv este o tulburare anxioasa care afecteaza copiii hipersensibili si care le afecteaza vorbirea.

Este si cazul lui Lorcan, un baietel din Marea Britanie, care a fost ajutat de o pisicuta sa isi recapete glasul. Se pare ca Jessi-Cat, birmaneza familiei, a fost singura care l-a facut pe baietel sa se simta suficient de confortabil incat sa poata depasi tulburarea si sa poata vorbi.

Mama baietelului a declarat ca acesta se simte cel mai bine in preajma pisicutei si ca au devenit prieteni buni inca de cand animalutul era un pui. Se pare ca birmaneza a reusit ce alte terapii nu au avut succes - sa il faca pe Lorcan sa aiba suficient de multa incredere in el incat sa poate depasi boala si sa vorbeasca.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea