Animale de companie

#ingrijire pesti tropicali #pesti exotici #pesti # pesti tropicali

3 pesti exotici, cu adevarat impresionanti

Pestii tropicali vin in forme si culori diferite, iar daca esti pasionat de acvaristica, cel mai probabil iti doresti sa ai cel putin un astfel de peste.

Chelmon rostratus

Acest peste tropical este foarte apreciat, datorita dimensiunilor sale, dar si coloritului sau. Chelmon rostratus, cunoscut si sub numele de Pestele fluture cu botul lung, este alb si are dungi albe, iar punctele negre de pe aripioara superioara sunt adesea confundate cu o a doua pereche de ochi.

Pestele este carnivor si traieste in apa sarata. Acesta se dezvolta destul de mult si poate creste pana la 20 de centimetri lungime, motiv pentru care are nevoie de un acvariu cu o capacitate de cel putin 200 L.

Desi de cele mai multe ori sunt usor timizi, pestii din specia Chelmon rostratus pot deveni destul de agresivi atunci cand simt ca trebuie sa isi apere teritoriul.

Foto: reefhotspot.com

Pestele Clovn

Specia de pesti Clovn a devenit faimoasa in special dupa lansarea filmului Finding Nemo. Acesta este un peste tropical, deosebit de frumos datorita nuantei puternice de portocaliu si a celor trei dungi verticale specifice.

Daca nu esti un crescator experimentat, pestele Clovn nu este potrivit pentru tine, deoarece are nevoie de anumite conditii pe care nu i le poate oferi un acvarist incepator. Totusi, daca iti doresti foarte mult un astfel de peste, trebuie sa te pregatesti cu accesoriile potrivite si cu multa rabdare si timp pentru a invata toate detaliile specifice ingrijirii acestuia.



Foto: 2.bp.blogspot.com

Pestele Inger

Pestele Inger sau Pygoplites diacanthus este unul dintre cei mai apreciati pesti de acvariu, mai ales pentru ca ingrijirea si intretinerea lui nu sunt deloc foarte complexe. Un acvariu mare cu apa nu prea dura la o temepratura cuprinsa intre 24-28 de grade este suficient pentru Pestele Inger. In ceea ce priveste hrana, pestele Inger nu este pretentios- desi prefera hrana vie, acesta se poate obisnui rapid si cu cea congelata sau cu hrana de tip vegetal.



Foto: marinefishmaster.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea