Animale de companie

#caini #constipatie caini #tratament constipatie caini

Constipatia la caini

Constipatia la caini este o problema frecventa, indiferent de varsta patrupedului. Constipatia poate fi determinata de o serie de factori, insa cele mai frecvente sunt alimentatia nepotrivita, parazitarea intensa a tubului digestiv sau graba si lacomia cu care cainele isi consuma portia de mancare.
 

Simptome ale constipatiei

Atunci cand cainele este constipat acesta are abdomenul umflat, depune un efort mare la defecare sau scaunul acestuia lipseste cu desavarsire. In mod normal, cainele trebuie sa aiba in jur de 2 sau chiar 3 scaune pe zi, asa ca daca acestea lipsesc chiar si o singura zi, cel mai probabil cainele sufera de constipatie.

Cauze ale constipatiei

Este foarte posibil ca intestinele cainelui sa aiba o reactie negativa in momentul in care faci modificari in alimentatia sa. Spre exemplu, daca patrupedul este obisnuit sa consume doar mancare gatita in casa, iar brusc acesta incepe sa manance foarte mult boabe, sansele ca animalutul tau sa se constipe sunt destul de ridicate.

O alta cauza posibila a constipatiei la catei este graba cu care acestia mananca. Daca patrupedul obisnuieste sa se lacomeasca si sa manance rapid orice i-ai pune in bolul cu mancare, intestinele nu vor avea timp sa asimileze toata cantitatea de alimente. Astfel, apare constipatia.

O alta varianta este aceea ca patrupedul nu consuma suficiente lichide. Asigura-te ca animalutul are intotdeauna apa proaspata la indemana, astfel incat sa poata consuma ori de cate ori simte nevoia.

Tratamentul constipatiei

In general medicii recomanda ca in prima zi de constipatie sa se administreze catelului cateva picaturi de ulei de parafina , insa daca problema persista, iar tratamentele medicamentoase recomandate ulterior de catre medic nu au niciun rezultat, singura si ultima optiune este clisma.

O alta varianta, inaintea clismei, este administrarea de supozitoare pe baza de glicerina , insa acestea nu au efectul dorit intotdeauna. In plus, imediat dupa administrarea supozitorului trebuie sa il duci pe catel afara.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea