Animale de companie

#insecte #viespi #megalara garuda #specii insecte #specii viespi

Viespea uriasa Megalara garuda, specie noua descoperita in Indonezia

Megalara garuda este numele celei mai noi specii de viespi si a fost descoperita in urma unei expeditii in Indonezia, de catre un entomolog german. Aceasta are cateva caracteristici uimitoare, fiind descrisa ca o viespe -gigant, care poate atinge si 7 cm lungime si este dotata cu o mandibula mai mare decat picioarele.

In urma unei expeditii realizate in insula indoneziana Sulawesi, cercetatori stiintifici au descoperit o noua specie de viespi, de dimensiuni mari, care poate ajunge si pana la 7 cm lungime.

Michael Ohl, biolog specializat in studiul insectelor la Muzeul de Stiinte Naturale din Germania, a descoperit in urma cercetarii atente a viespii ca insecta nu face parte din nicio specie deja existenta, drept pentru care a inscris-o in randul familiei de viespi sub un nou nume, Megalara garuda.

Ciudatenia speciei consta nu numai in marime, ci si in faptul ca aceasta nu are doar ac, asa cum au viespile normale, ci si o pereche de "falci", de care se ajuta in procesul de hranire si care sunt de dimensiuni mai mari decat picioarele.

Numele insectei provine de la un simbol national indonezian, o creatura mitologica care era jumatate om, jumatate pasare .

Foto: earthtimes.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului