Stiai ca rasa de caine pe care o alegi spune foarte multe lucruri despre personalitatea ta? Ca si oamenii, cainii au diferite temperamente, care se modeleaza adesea dupa personalitatea stapanului. Tu cat de bine semeni cu animalul tau de companie?


Bulldog

Cainii din rasa Bulldog sunt hotarati, persistenti si nu renunta usor. Chiar daca au un aspect intimidant, acesti caini sunt iubitori si se adapteaza imediat vietii de familie, pe care o pretuieste.

Persoanele care detin unul sau mai multi bulldosi sunt plini de viata, cu un simt al umorului foarte ridicat si foarte meticulosi in tot ceea ce fac.


Terrier

Terrierii sunt energici, jucausi si prefera sa petreaca mult timp in aer liber alaturi de stapani. Proprietarii de terrieri sunt flexibili, competitivi, vorbareti si cu mult umor.


Labrador

Labradorii sunt prietenosi si iubitori, ideali ca animale de companie pentru familii. Sunt foarte activi si le place foarte mult sa se joace in aer liber. Detinatorii de Labradori sunt persoane care pun familia pe primul loc, sunt sinceri si foarte afectuosi.


Pudel

Contrar aparentelor, cainii din aceasta rasa sunt foarte inteligenti si iubitori, foarte atasati de stapanii lor. Persoanele care detin astfel de caini sunt sincere, loiale si foarte versatile. Pun mare pret pe imaginea lor, sunt foarte ingrijiti si organizati.


Boxer

Boxerii sunt caini foarte energici, activi si jucausi. Cu atitudinea lor pozitiva, acesti caini alunga imediat stresul si starile proaste. Persoanele care detin boxeri sunt la fel de energici, cu o viata foarte aglomerata si ocupata, dar care isi fac rapid prieteni noi.


Cocker Spaniel

Cainii din rasa Cocker Spaniel sunt respectuosi, afectuosi si foarte dragalasi. Ca si animalele pe care le detin, proprietarii de Cockeri sunt de incredere, afectuosi si fermectori. Pentru ei familia si prietenii sunt pe primul loc si prefera sa petreaca timpul liber in compania lor.


Ciobanesc German

Cainii din rasa Ciobanesc German sunt adesea timizi in prezenta strainilor, insa devin afectuosi pe masura ce se obisnuiesc cu ei. Proprietarii de Ciobanesti Germani sunt foarte loiali si fac orice pentru a-si proteja familia si prietenii.Sursa foto: cesarsway.com

  •   2013-02-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Boala care

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Socul anafilactic la caine si pisica

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii