Amenajarea casei

#pvc #tamplarie pvc #tamplarie casa #tamplarie

Tamplarie PVC pentru casa

Tamplaria PVC a devenit in ultimii ani un element de baza in constructia si amenajarea locuintelor. Este rezistenta la factori climatici, foc, socuri, izoleaza termic si fonic si are o durata de viata ridicata. In plus, reduce considerabil facturile la intretinere.


Ce este geamul termopan


Termopanul este o tamplarie realizata dintr-o gama larga de profile si un geam special care se fixeaza cu ajutorul unei membrane cauciucate. Profilele pot fi din lemn, din lemn stratificat, din PVC, din aluminiu cu si fara baterie termica. Tamplaria PVC este cea mai eficienta in izolarea termica. Geamul termopan este compus din 2 foi de geam lipite prin intermediul unei baghete de aliminiu.


Avantajele tamplariei PVC pentru casa


Tamplaria PVC este realizata dintr-un material extrem de durabil si rezistent, care ofera numeroase beneficii. Iata mai jos cateva dintre principalele beneficii ale tamplariei PVC:

Rezistenta la conditii climatice. Tamplaria PVC este rezistentla conditiile extreme ale climei. Este insa sensibila la substante chimice puternice, precum solventi clorinati, benzen, toluen, xilen, acetona, esteri si la acizi oxidanti. Astfel, tamplaria PVC nu trebuie sa intre in contact cu astfel de produse. Tamplaria PVC este rezistenta si in timp si isi conserva bine culorile originale si proprietatile fizice.

Rezistenta la foc. Datorita cantitatii mari de clor, tamplaria PVC este rezistenta la clor. Temperatura la care tamplaria PVC arde este de 150 de grade, insa se stinge singura. Caldura raspandita de PVC este mai mica decat cea raspandita de alte materiale plastice sau lemn. Astfel, cu ajutorul tamplariei PVC se reduce riscul de incendii.

Rezistenta la bacterii. Tamplaria PVC are proprietati antibacteriene si antifungice, fiind recomandata in spitale sau industria alimentara.

Usor de intretinut. Tamplaria PVC este usor de curatat si intretinut, datorita suprafetelor netezi. Se curata cu detergent dizolvat in apa sau cu servetele speciale de sters praful.

Izolant termic. Tamplaria PVC are calitatea de a mentine mult mai bine caldura sau racoarea in locuinta, decat tamplaria clasica din lemn. Acest tip de tamplarie izoleaza foarte bine, ajutand astfel la economisirea de bani la facturile de intretinere.

Izolant fonic. Tamplaria PVC are si bune proprietati de izolare fonice. Opresc sunetele din exterior sa patrunda in incapere.


Ce trebuie sa stii despre montajul tamplariei PVC


O fereastra incorect montata isi injumatateste performantele de izolatie si etanseitate. De aceea, montajul trebuie efectuat corespunzator, de catre personal specializat. Ai grija ca peretii din camera sa nu fie umezi. Inainte de a instala tamplaria PVC este indicat sa lasi umezeala sa se elimine. In timpul montarii, ai grija sa nu se sparga pereti suplimentari, deoarece acest lucru poate duce la slabirea rezistentei peretilor.

Tamplaria PVC se fixeaza in zidarie cu ajutorul suruburilor si a elementelor speciale de fixare in zid si se etanseaza cu spuma poliuretanica spatiul dintre rama ferestrei si zid. Spuma are doar rol de izolare si nu de fixare. Ferestrele nu se deschid la mai putin de doua ore dupa izolarea cu spuma.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea