Amenajarea casei

#lemn #scari interioare # scari interioare lemn #scari lemn

Scari interioare din lemn - cum alegi produsul potrivit

Alegerea unor scari interioare din lemn constituie o investitie importanta. Scarile trebuie sa ofere confort si siguranta. In cazul unor scari interioare de lemn, este important ca acestea sa se integreze in stilul de design al locuintei, sa fie sigure si aspectuoase.

Exista mai multe modele pe piata pentru scari interioare realizate din lemn. Cum alegi, insa, tipul potrivit de scari interioare de lemn?


Scari interioare: lemn masiv


Firmele de specialitate iti pot oferi scari interioare din lemn masiv, cu modele standard sau personalizat dupa nevoile proprii. Lemnul masiv adauga un plus de calitate si siguranta locuintei tale. Lemnul masiv inspira intimitate si caldura in orice locuinta.

In cazul in care nu stii cu exactitate ce sa alegi, precizeaza lucrul la care te-ai gandit si vei putea primi cateva propuneri. Exista scari interioare din lemn sculptat pentru un aspect traditional, precum si scari din lemn masiv, simplu, lacuit.


Scari interioare: scari placate cu lemn


Scarile care au fost construite din ciment au nevoie sa fie placate pentru a scapa de aspectul de santier. Poti opta pentru o placare cu fag, frasin sau stejar. In privinta lemnului de esenta exotica, se folosesc tipuri precum wenge, mahon, zebrano, nuc american, meranti, sipo etc.


Scari interioare: lemn stratificat


O varianta pentru scara de interior este cea realizata din stejar dublu stratificat. Sistemul ofera rezistenta in timp, impiedicand craparea, chiar si in conditii de umiditate.


Scari interioare: pozitionare


Tine cont de pozitionarea scarii de interior in functie de arhitectura casei. Poti opta pentru o scara verticala, fie in linie dreapta, fie oblica. O alta posibilitate o reprezinta varianta unor scari interioare cu intoarcere la 90/180 de grade, cu podest. O a treia posibilitate este cea a scarii de interior cu intoarcere la 90/180 de grade cu elicoida. In acest caz, intoarcerea se face mai fin, treptele din unghi fiind asemanatoare cu cele din spirala.


Balustrade pentru scari interioare de lemn


Alege un model de balustrada pentru scara de lemn in functie de nevoile personale. Balustrada trebuie sa fie stabila si sigura, avand, totodata, un rol estetic in decor.


Motive pentru a alege scari interioare de lemn


Scarile interioare de lemn constituie cea mai buna alegere deoarece nu se demodeaza in timp si pot fi adaptate oricarui stil de design interior. Scarile au un aspect elegant, placut si sigur. Modelele disponibile pentru scarile de lemn sunt extrem de diversificate, de la scarile in intregime de lemn la cele combinate cu alte materiale.

Cand optezi pentru o firma specializata, aceasta va veni la fata locului pentru a face masuratorilor necesare si va realiza si montajul. O scara interioara de lemn costa intre 2000 si 4000 lei. Pretul difera in functie de mai multi factori, precum materialul folosit, modul de imbinare, dimensiunea scarii. Cand faci o comanda, intereseaza-te daca in pret este inclus si transportul materialelor.

Sursa foto: ritdesigns.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare