Amenajarea casei

#design interior #filme sf #design bionic

Stilul de design bionic: decoruri inspirate din filmele SF

Asa-zisul stil de design bionic este perfect pentru locuintele care detin forme si spatii interesante, ce pot fi puse in valoare printr-un decor desprins parca din filmele SF. Daca iti doresti o casa cu aer futurist, inspira-te din amenajarile originale de mai jos!

In mod traditional, bionica se refera la utilizarea biologiei pentru crearea celor mai noi descoperiri tehnologice. In privinta designului interior, stilul bionic inseamna folosirea formelor naturale in arhitectura si amenajarea locuintei.


Caracteristicile stilului de design bionic

Este cu siguranta unul dintre cele mai progresiste stiluri de design, insa totodata si unul foarte apropiat de natura. Stilul de design bionic incearca sa imite formele regasite in mediul inconjurator, fiind caracterizat de linii fine si forme masive care domina intreaga incapere/casa.

Totodata, stilul bionic este unui aerisit si luminos, incluzand nuante deschise, suprafete stralucitoare, modele repetitive cu textura minimalista. Spoturile sunt folosite pentru a accentua vizual spatiul futurist.



Chiar daca formele sunt repetitive, ele au detalii personalizate, care reflecta personalitatea proprietarilor.



Interesant este faptul ca stilul bionic se poate integra chiar si intr-un decor clasic, ca forma de personalizare a spatiului. El se poate regasi in designul cu forme circulare ale pieselor de mobilier (canapele) sau al corpurilor de iluminat.



Sigur ca stilul bionic poate fi dus si la extrem, prin mobilier lucios in forme neregulate, stalpi de separare in forme fluide si obiecte de decor care amintesc de celulele corpului uman.



O mansarda cu format neobisnuit poate fi transformata cu usurinta intr-un spatiu decorat in stil bionic, prin dotarea ei cu mobilier circular si ferestre iesite din comun.



In stilul de design bionic, functionalitatea se afla in stransa legatura cu forma. Initiatorii acestui stil au inceput prin a folosi resurse minime, pentru obtinerea de beneficii practice majore si de rezultate estetice desavarsite.



Cu toate ca, momentan, putini excentrici au ales stilul de design bionic pentru locuinta lor, acest tip de decor va prinde din ce in ce mai multa popularitate in viitor.



Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului