Amenajarea casei

#reparatii exterioare #curatare jgheaburi #ferestre intepenite

Reparatii exterioare ale casei in primavara

Odata cu zilele calduroase de la jumatatea primaverii poti trece la reparatiile exterioare ale casei. Ferestrele intepenite, jgheaburile infundate de ploaie sau cimentul crapat in curte sunt cateva lucruri de care trebuie sa te ocupi in primavara.

Iata in continuare cateva lucrari pe care le poti face pentru exteriorul casei tale dupa a doua jumatate a primaverii:
 

Curatarea jgheaburilor


Curatarea jgheaburilor este o sarcina nedorita de nimeni, insa exista caeva modalitati de a-ti usura aceasta sarcina. Daca ai niste clesti mai lungi, ca cei de gratar, cu ajutorul acestora ai putea incerca sa prinzi frunzele si sa le tragi afara din burlan. In acest fel nu este necesar sa pui furtunul si sa risti sa te uzi, mai ales ca primavara nu este atat de cald afara.

Afla mai multe din articolul Cum sa cureti un burlan.
 

Crapaturile din asfalt


Crapaturile din asfalt constituie o munca mai complexa, insa repararea fisurilor este absolut necesara. Verifica fisurile pentru a vedea cat sunt de mari, ia in consideratie cauzele, elimina marginile si resturile. Foloseste, apoi, un material de umplutura in functie de tipul de crapatura. In general, se foloseste mortar pe baza de ciment. Afla mai multe despre aceasta procedura din articolul Cum repari si astupi crapaturile in ciment.
 

Ferestrele si usile intepenite


Ferestrele si usile s-ar putea sa se deschida mai greu sau sa fie lipicioase. Marcheaza locul cu probleme, scoate usa si lucreaza lemnul pana cand indepartezi suprafata care impiedica buna functionare. Nu se indeparteaza, insa, prea mult din material deoarece ar putea lasa un orificiu prea mare. Se poate apela la un specialist care stie cat sa lucreze la o usa astfel incat sa nu creeze un sant prin care poate patrunde curentul. Indeparteaza zonele cu puncte de grasime si curata foarte bine suprafetele de pe usi si ferestre.
 

Vopseste din nou gardul de lemn


Daca ai un gard de lemn care necesita o reconditionare, foloseste o perie de sarma pentru a indeparta vechea vopsea. Verifica lemnul sa te asiguri ca este in stare buna si ca nu a fost atacat de daunatori. Alege, apoi, o vopsea de calitate care sa reziste mai bine la intemperii si o pensula sau un piston cu vopsea.
 

Curata gratarul din curte


Gratarul este una dintre zonele care vor fi folosite cel mai des in sezonul calduros. Pregateste-o pentru petrecerile si intalnirile cu prietenii. Incepand cu 1 Mai, se da startul la gratare. Utilizeaza niste lavete, o perie de sarma si o solutie de apa cu bicarbonat de sodiu. Tine cont, insa, de tipul de gratar pe care il ai: gratar din otel inoxidabil, gratar cu carbuni, gratar cu gaz etc.
 

Reconditionarea mobilei de gradina


In zilele insorite poti sa-ti bei cafeaua pe terasa. Scoate mobila de gradina din invelitori si verifica sa vezi daca are nevoie de o reconditionare. Curat-o bine de praf si vopseste-o daca este nevoie. Foloseste-o numai in zone adapostite de ploaie, pentru a fi protejata de umezeala. Adauga perne pentru un plus de confort.

Sursa foto : quikrete.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea