Amenajarea casei

#baie #gresie #faianta #culori gresie

Sfaturi pentru alegerea gresiei si faiantei din baie

Pardoseala din baie trebuie sa fie rezistenta, impermeabila, antiaderenta desigur, fara a lasa de-o parte aspectul deosebit. Este foarte important sa optezi pentru o pardoseala potrivita pentru ca aceasta va influenta designul intregii incaperi. Iata cateva sfaturi de care este bine sa tii cont inainte de a te decide asupra unui model de gresie si faianta sau altul:



1 Este indicat ca marimea placilor sa fie direct proportionala cu marimea peretilor. Astfel, in cazul unor pereti mici, se foloseste o faianta de dimensiuni mici sau medii. Daca dispui de un spatiu mai genenos, cu pereti mari, poti folosi placi mari de faianta.

Insa, in general, placile mai mari schimba din punct de vedere optic dimeniunea baii, facand-o sa para mai spatioasa. Cine opteaza pentru aceasta solutie poate sa aleaga si borduri sau brauri, decoratiuni simpliste sau mai sofisticate.

Desigur, in cazul in care vrei sa obtii un aspect mai deosebit, alege placi de tip mozaic.


2 Modelul gresiei si faiantei trebuie sa se integreze cu restul mobilierului din baie. Astfel, in cazul in care vrei sa obtii un design modern, poti opta pentru gresie si faianta lucioasa sau pentru una cu insertii pretentioase - lemn, piele, sticla - pentru a da impresia de fastuos.

Pe langa placile de faianta obisnuite, care vor constitui fundalul, exista placi de faianta care joaca un rol decorativ.


3 Retine ca placile de gresie si faianta au diverse texturi, de la cele mai simple la cele cu aplicatii si insertii. In general, pentru pardoseala, este bine sa optezi pentru gresie sau faianta mai putin lucioasa, antiaderenta.


4 In ceea ce priveste culorile, acestea raman la optiunea fiecaruia. In general, nuantele calde si placute sunt foarte indragite. Poti opta pentru o gresie si faianta simpla, intr-o culoare uni sau pentru o combinatie de culori interesante.

Cu cat spatiul pe care il ai la dispozitie este mai mare, cu atat jocul cromatic devine mai permisiv.

Daca vrei sa dai impresia unui spatiu mai mare decat este cel real combina gresie de doua culori. Pentru baile mici si inguste este bine sa folosesti placi de faianta intr-o culoare, cu mici modele izolate.


5 Retine ca daca optezi pentru gresie si faianta inchisa la culoare intr-o incapere mica, aceasta va parea si mai mica. Daca alegi insa culori si nuante deschise, luminoase, vei crea iluzia optica a unui spatiu mai mare.


6 Atunci cand se fac combinatii de culori, cele de baza trebuie sa fie in general un numar de doua, maxim trei, pentru a evita un efect vizual deranjant. De asemenea, este bine sa fie culori complementare sau contrastante: crem-maro, alb-caramiziu, albastru-galben etc.


7 In cazul in care alegi nonculori sau culori extrem de inchise sau deschise, tine cont de faptul ca acestea trebuie curatate des. Pe astfel de suprafete mizeria se vede mai repede. Albul este folosit cu succes atunci cand se doreste un efect de luminozitate si spatialitate. Se induce, de asemenea, ideea de curatenie. Albul ajuta la evidentierea unui detaliu, precum o insertie in faianta. Nu trebuie folosit insa in exces.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea