Amenajarea casei

#parchet #lemn masiv #parchet lemn #intretinere parchet

Parchet din lemn masiv

Parchetul din lemn masiv este rezistent la uzura si variatii de temperatura. Cu un finisaj bine realizat, parchetul va fi usor de curatat si de intretinut si va avea un aspect deosebit. Desigur, aspectul parchetului masiv depinde de esenta din care este facut si poate fi imbunatatit la nevoie prin raschetare si aplicarea unui strat de finisaj. Iata si alte lucruri pe care este bine sa le stii despre parchetul din lemn masiv:



Parchetul din lemn masiv sau stratificat


Lemnul este un material elastic ceea ce il recomanda drept un material ideal pentru pardoseli . Parchetul din lemn masiv creeaza o atmosfera calda, intima si se integreaza in orice stil de amenajare. Nu retine praful si mucegaiul, astfel ca este foarte usor de curatat.

Un dezavantaj al acestui tip de parchet este acela ca, in timp, isi poate modifica forma si pot sa apara goluri inestetice intre lamele, stabilitatea lui dimensionala depinzand de umiditatea lemnului.

Insa pentru a scapa de problema rosturilor inestetice aparute in Timp intre lamelele de parchet din lemn masiv, au fost imbinate tehnologii avansate cu materiale naturale (lemn). Astfel, a fost creat parchetul stratificat, ca o alternativa viabila si mai accesibila la parchetul masiv.

Mai exact, acest tip de parchet este realizat din doua straturi de lemn cu fibre incrucisate si prelucrate lateral pentru o imbinare de precizie. Stratul superior, raspunzator si de aspectul parchetului, este format din placaj ce confera o stabilitate crescuta la contractare sau dilatare, fenomene ce pot aparea din cauza variatiilor de temperatura si umiditate. Este realizat din lemn foarte bine uscat iar straturile sunt dispuse in asa fel incat asigura o stabilitate sporita, in timp, fiind exclusa aproape in totalitatea aparitia deformarilor.


Parchet din lemn masiv: avantaje


Parchetul din lemn masiv sau stratificat este alegerea ideala in aranjamentele interioare pentru ca este natural si durabil si aduce un plus de valoare estetica. Acesta creeaza o atmosfera calda, intima, dand o imagine eleganta oricarui tip de locuinta, personala ori publica si se integreaza in orice stil - de la modern la antic, de la exotic la rustic.

De asemenea, exista si alte avantaje functionale. Unul dintre aceste avantaje este acela ca are are o capacitate de izolare termica foarte buna. O grosime a lemnului de numai 3 cm are aceeasi valoare izolatoare ca a unei suprafete de beton de 40 cm grosime. Alegand metoda de asamblare prin lipire se pot obtine valori mari ale coeficientului de izolare acustic.

In plus, datorita conductivitatii termice scazute, acest tip de parchet ajuta la o mentinere constanta a temperaturii ambientale, astfel ca pardoselile din lemn sunt calde iarna si racoritoare vara.
Lemnul este un material elastic, rezistent in timp la uzura si la variatiile climaterice, ceea ce il recomanda drept un material ideal pentru pardoseli.

Odata cu trecerea timpului, parchetul din lemn nu-si schimba aspectul ori, in caz de nevoie, acesta poate fi raschetat si lacuit.

Citeste mai multe informatii despre parchet:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea