Amenajarea casei

#scaun #reconditionare mobila #cufarul bunicii #masuta pentru ceai #dulap invechit #fotoliu de colectie

Idei pentru decorarea casei: 5 modele de mobilier reconditionate

Scaunele bunicii, fotoliile din copilarie sau dulapurile care nu-ti mai plac sunt doar cateva dintre piesele de mobilier vechi pe care le poti transforma in modele unice, cu ajutorul carora iti pot amenaja intr-un mod inedit locuinta. Reconditionarea lor nu este un proces complicat sau costisitor, tot ceea ce ai nevoie este un strop de imaginatie si multa rabdare. Iata cateva modele de mobilier refacute, care se potrivesc designului de interior actual.

1 Cufarul bunicii

Dintr-un cufar vechi poti crea un dulap interesant, pe care sa-l pozitionezi in holul de la intrarea in casa. Pentru reconditionarea acestuia ai nevoie de vopsea alba pentru a-i schimba aspectul invechit. De asemenea, poti folosi dulapul si pe post de canapea, adaugandu-i o perna colorata. In acest fel, vei folosi un cufar vechi in amenajarea unei case noi.


2 Masuta pentru ceai

Un alt obiect de mobilier vechi, dar interesant este masuta pentru ceai. Pe aceasta o poti reconditiona folosind vopsea, hartie si lipici. Asadar, vopseste masuta intr-o culoare vesela, care sa se potriveasca perfect cu decorul camerei unde o vei amplasa si foloseste bucati de hartie pentru a realizat un design interesant pe suprafata mesei. Lipeste-le pe masuta si vei avea un obiect de mobilier nou.

3 Dulap invechit

Daca ai gasit prin magazie unul dintre dulapurile vechi din casa bunicii tale, nu-l arunca! Poate fi o piesa de rezistenta in amenajarea locuintei tale. Schimba aspectul dulapului si stilizeaza-l pentru a capata un aspect modern. Pentru aceasta, il poti vopsi intr-o culoare vesela, peste care sa lipesti cateva modele de abtibilduri interesante. Astfel, iti vei putea reamenaja camera fara sa mai cheltuiesti bani.


4 Scaun vechi

Si scaunele pot fi reconditionate intr-un mod inedit. In acest sens, este important sa schimbi tapiteria si sa vopsesti cadrul scaunului. Este un proces care dureaza foarte putin si nu e deloc costisitor.


5 Fotoliu de colectie

In cazul in care cadrul fotoliului vechi este inca rezistent, il poti reconditiona si astfel il vei transforma intr-o piesa de mobilier potrivita pentru stilul actual. Schimba tapiteria, folosind un material rezistent si o culoare la moda, si vopseste cadrul fotoliului.


Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului