Amenajarea casei

#apa #accesorii baie #design baie #baterii baie #baterii-cascada

Bateriile-cascada pentru baie: estetice, dar si functionale?

 

Bateriile-cascada fac parte din acele accesorii pentru casa care nu sunt de stricta necesitate, insa cu adevarat de neinlocuit la capitolul estetic. Forma in care robinetul declanseaza apa are un real efect terapeutic pentru psihicul uman, amintind de cascadele naturale si proiectand utilizatorul intr-un cadru natural autentic la nivel imaginativ.

Sigur ca o baterie clasica pentru baie poate deservi scopul practic al acestui accesoriu la fel de bine, insa o baterie-cascada ofera un sentiment profund de relaxare atunci cand este utilizata. La inceput, robinetele cazii sau ale chiuvetei erau concepute exclusiv pentru pomparea apei. In timp, ele au evoluat din mai multe puncte de vedere, castigand si un rol decorativ important.

Functionalitatea bateriei-cascada

Exista o gama foarte complexa de baterii de baie pe piata, in diverse modele, formate, forme si dimensiuni, care contribuie semnificativ la infrumusetarea designului baii. Bateriile-cascada nu doar ca adauga un plus de valoare estetica incaperii, ci suplimenteaza si functionalitatea ei.

Bateriile-cascada optimizeaza cantitatea de apa folosita, intrucat ajuta la un control mai bun al presiunii, fluxului si directiei in care ea curge. Astfel, folosirea apei devine mai usor adaptabila nevoilor personale.



Sursa foto: alikep.en

Bateriile-cascada lansate in prezent pe piata sunt usor de instalat si ales in formele, dimensiunile si nuantele dorite, putand fi adaptate usor designului general al baii. In plus, ele pot sa reflecte statutul social si personalitatea utilizatorilor, fiind sofisticate si emanand un aer luxuriant.

Industria ofera chiar si baterii-cascada din sticla, pentru bazine din acelasi material, ori baterii-cascada placate cu aur sau cu finisaj cromat.



Sursa foto: edilportale.com

Sursa foto: illuminated-mirrors.uk.com

Diversitatea bateriilor-cascada

Te va surprinde diversitatea bateriilor-cascada din magazine, de la cele cu model aproape conventional, pana la cele in forme neobisnuite.




Sursa foto: trendir.com

Interesante sunt si bateriile-cascada iluminate in nuante fermecatoare sau cele cu robinetul plat, in forma patrata sau dreptunghiulara.





Sursa foto: tapso.co.uk




Sursa foto: mytapshop.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea