Amenajarea casei

#pat suspendat #amenajare casa #spatii depozitare #camara in podea

Idei nastrusnice si originale pentru casa. Ti-ar placea sa ai si tu asa ceva?

Unii oameni sunt foarte inventivi si vin cu tot felul de idei nastrusnice pentru casa. Multe dintre acestea sunt bune doar de admirat in poze, dar trebuie sa recunosti ca sunt si idei pe care ai vrea sa le vei concretizate si in casa ta.


1. Scarile cu tobogan

Daca ai o casa spatioasa, cu un hol pe masura si unul sau mai multe etaje, scarile cu tobogan ar putea fi solutia ideala pentru tine. De fapt, este vorba despre o scara dubla, in forma de spirala. Pe o parte se urca normal, pe trepte, iar pe cealalta parte se coboara pe un tobogan. Sigur ca cei mai fericiti in acest caz ar fi copiii, dar nici adultii nu ar spune nu unei alunecari rapide pana la parter.

2. Masa cu leagane

Cand erai mic, adorai sa te dai in leagan? Ei bine, de ce nu ai putea face acest lucru si acum, la maturitate si de ce nu in casa? Masa care in loc de scaune are leagane este perfecta pentru o dupa-amiaza la cafea, in compania prietenilor.

3. Patul suspendat

Vrei un pat iesit din comun, pe care prietenii sa il admire cu invidie? Inseamna ca ti-ar surade ideea de a avea un pat suspendat in dormitor. Prins cu lanturi direct in tavan si fara picioare de sprijin, un astfel de pat cu siguranta va deveni vedeta casei tale.

4. Depozitele extractibile

Te-ai saturat sa nu ai unde tine hainele pe care nu le mai imbraci, incaltamintea, borcanele cu muraturi sau sculele? Nu ai loc pentru masa in bucatarie? Stai linistit, si altii au trecut prin ce treci tu, de aceea au inventat depozitele extractibile, adica sertare, rafturi si chiar mese inserate in alte obiecte din casa.

De exemplu, niste producatori au venit cu ideea realizarii unor rafturi in scari. Cand sunt inchise, nici nu stii ca exista, dar cand tragi de ele, se deschid rapid, fara sa incomodeze urcarea sau coborarea treptelor.

Alti producatori au inventat masa care intra in sertar. Cand sertarul este inchis, nu ai masa in bucatarie, insa daca il deschizi si il tragi spre exterior, obtii o masa perfecta pentru doua persoane. Cand nu mai ai nevoie de ea, pur si simplu inchizi sertarul. Asta de idee de economisire a spatiului!

5. Camara din podea

Ti-e lene sa mergi mereu la camara cand ai nevoie de alimente sau bauturi? Iata ca acum exista camara din podea. Tot ce trebuie sa faci este sa tragi o trapa si sa cobori in camara. Daca iti organizezi bine spatiul, poti gasi ceea ce iti trebuie chiar de pe scara. In plus, trapa este transparenta, asa ca oricine poate vedea cat de gospodar ai fost si ce ai adunat in camara.


Surse foto: memecollection.net, the-door-store.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea