Amenajarea casei

#living #amenajare living #amenajare retro #mobilier living #flower power

Cum sa iti amenajezi livingul in stilul anilor '70

Stilul colorat al anilor '70 se poate dovedi o gaselnita creativa in amenajarea unei case! Bogat in imprimeuri florale si culori puternice, stilul retro iti poate transforma complet livingul. Afla cum poti amenaja sufrageria in stilul anilor '70!
 

Culori flower power


Stilul anilor '70 este caracterizat de folosirea unor culori puternice, precum albastrul, portocaliul si maroul, in combinatii inedite. Apeleaza la aceasta paleta cromatica in jurul careia sa contruiesti intregul decor al livingului.

Opteaza, de pilda, pentru o canapea albastru aprins, decorata cu pernute orange, rosii si cu imprimeuri florale, la care sa asortezi draperii vesele, cu model floral, alb cu portocaliu. Nu uita sa te asiguri ca piesele de mobilier sunt, de asemenea, in stilul anilor '70: cu picioare scurte si, bineinteles, colorate.

Daca nu iti plac nuantele intense, afla ca anii '70 mizau si pe combinatia de culori pastelate. Mergi pe o nuanta retro de verde - alege o canapea verde, spre exemplu - pe care sa o completezi cu tonuri inchise de maro (sau chiar negru): o lampa, o masuta de cafea etc.

Nu in ultimul rand, ai putea incerca o combinatie cu adevarat speciala: verde intens cu portocaliu tangerine, culoarea anului 2012. Daca o astfel de combinatie cromatica nu mai este folosita astazi, in anii '70 nu era deloc o raritate. Atentie, insa: pentru a nu obosi vizual, asigura-te ca imbini elementele verzi si tangerine cu unele in nuante pale.
 

Canapele modulare


Un element specific anilor '70 sunt si canapelele modulare pe colt. O alegere inspirata si astazi, aceste piese de mobilier pot fi inserate cu succes in livinguri spatioase.

De asemenea, este importanta alegerea culorii si al materialului: in ton cu stilul retro al anilor '70, te poti opri asupra unei canapele cu tapiterie din catifea albastra sau verde inchis. Pentru simetrie, alege un corp cu rafturi, de asemenea, modular.
 

Combinatii de imprimeuri


Combinatiile eclectice de imprimeuri sunt, la randul lor, o marca a stilului retro al anilor '70. Ai putea incerca sa imbini un tapet alb cu imprimeu cenusiu cu piese de mobilier vintage si obiecte decorative speciale: o lampa metalica rosie si un tablou vechi.

Pentru inspiratie, afla ca bufnitele constituiau un motiv recurent in casele anilor '70. Cum moda revine, imprimeurile si obiectele decorative cu bufnite sunt un mare hit si in prezent - nu ezita, asadar, sa cauti si sa achizitionezi tapet, decoratiuni si materiale textile de inspiratie animala.
 

Oglinzi si suprafete reflectorizante


Globurile disco erau un element de baza in anii '70, la fel si suprafetele reflectorizante ori oglinizile deosebite. Pentru a insera atmosfera anilor '70 in livingul tau, poti alege sa plasezi o oglinda multifatetata de dimensiuni generoase pe unul dintre peretii camerei, in spatele unei sofale, de pilda.

Pe langa faptul ca reprezinta o achizitie chic, o oglinda speciala, mare, va reflecta lumina in interiorul livingului - un fenomen perfect intr-o sufragerie mica si/sau care nu beneficiaza de multa lumina naturala.

Sursa foto : uktv.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare