Amenajarea casei

#igienizare #dezinfectare casa #curatenie casa #curatenie

Cum sa cureti cele mai murdare 10 locuri din casa

Manerele, clantele, covoarele, cada, blaturile din bucatarie sau pardoseala sunt locuri unde bacteriile gasesc locul potrivit pentru a se dezvolta. Este foarte important sa pastezi aceste locuri curate si sa le dezinfectezi frecvent.

Iata cele mai murdare 10 locuri din locuinta ta:


1 Manere si clante. Daca te gandesti de cate ori sunt atinse pe zi aceste obiecte din casa ta este foarte usor sa iti dai seama ca sunt pline de germeni. Pentru a le dezinfecta, sterge fiecare maner si clanta din casa cu alcool sanitar sau alt tip de dezinfectant.

2 Toaleta. Pentru curatarea toaletei cumpara o solutie lichida de curatare, o perie si manusi din plastic. Stropeste cu solutia de curatare pe toata suprafata toaletei, lasa sa actioneze cateva minute si apoi freaca cu peria. Trage apa de mai multe ori pentru a indeparta murdaria si detergentul. Acelasi lucru il poti face si pentru exteriorul vasului de toaleta.

3 Cada. Cada este un alt loc din baie care adaposteste bacterii. Daca vrei sa ai o cada care sa straluceasca de curatenie, intai umezeste cu ajutorul dusului. Stropeste apoi toata cada cu o solutie lichida de curatare si lasa sa actioneze cateva minute. Cu ajutorul unui burete, freaca apoi bine toata cada. Clateste apoi bine cu apa calduta.

4 Pardoseala din bucatarie si baie. Pardoseala din aceste incaperi este foarte folosita, iar bacteriile de pot dezvolta aici foarte repede. Este foarte important ca aceste locuri din bucatarie sa fie curate, astfel ca este indicat sa le cureti frecvent, cel putin odata pe saptamana. Inmoaie un mop intr-o solutie lichida cu detergent sau dezinfectant si sterge bine aceste podele.

5 Ventilatoare. Probabil ca niciodata nu acorzi atentia cuvenita ventilatoarelor din tavan. Acestea sunt insa importante, iar praful depozitat aici poate afecta sanatatea ta. Este indicat sa le cureti frecvent. Da ventilatoarele jos din tavan si sterge bine cu solutie de curatat.

6 Robinete. Robinetele sunt unele dintre cele mai murdare obiecte din casa. Pentru a le dezinfecta este indicat sa folosesti o solutie abraziva si un burete si sa stergi bine. Pentru a indeparta petele este indicat sa stergi robinetele cu putin otet.

7 Chiuvetele din baie si bucatarie. O data pe saptamana este indicat sa cureti cu atentie chiuvetele din bucatarie si baie. Foloseste o solutie lichida de curatare si foloseste-o cu incredere. Aplica solutia din abundenta si lasa sa actioneze cateva minute si apoi caleteste bine cu apa.

8 Covoare. Aspirarea frecventa a covoarelor este solutia ideala pentru eliminarea prafului si a bacteriilor. De asemenea, poti curata covoarele si cu o solutie speciala.

9 Perdele si draperii. Perdelele, draperiile si jaluzelele sunt locuri ideale pentru dezvoltarea bacteriilor, daca nu sunt curatate regulat. Perdelele si draperiile trebuie spalate lunar, iar jaluzelele cel putin la doua saptamani.

10 Blaturile din bucatarie sau baie. Blaturile din bucatarie trebuie curatate zilnice, deoarece sunt folosite foarte des si intra in contact direct cu produsele alimentare. Carnea in special are numeroase bacterii care se raspandesc foarte usor si la alte alimente daca intra in contact direct.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului