Amenajarea casei

#decoratiuni #decoratiuni casa #grafitti #desene graffiti

Cum sa folosesti graffiti la tine acasa

Desenele graffiti reprezinta mult mai mult decat un mod de a colora peretii cladirilor vechi sau ale vagoanelor de metrou. Facut de artisti plastici talentati si in contextul potrivit, desenele graffiti se pot transforma in adevarate opere de arta sau cel putin, in decoratiuni inedite pentru casa sau apartamentul tau. Iata cum te poti folosi de acest tip de desen pentru a imbunatati ambianta casei tale.

Graffiti nu reprezinta doar un simplu mod de a petrece timpul cand esti plictisit, incercand sa desenezi lucruri nebunesti pe pereti sau sa-ti demonstrezi apartenenta catre un grup sau preferinta pentru o formatie sau un solist. De fapt, daca te uiti cu atentie prin oras, s-ar putea sa descoperi ca multi dintre cei care deseneaza astfel sunt extrem de talentati, rezultatele lor comparandu-se cu cele ale unor pictori celebri.

Desenele graffiti au avansat atat de mult in topul preferintelor tuturor incat exista artisti plastici care fac acest lucru in case particulare, pe post de decoratiuni pentru pereti, usi sau mobilier.

Avand in vedere ca desenele graffiti se realizeaza cu ajutorul unor sprayuri speciale, practic, orice suprafata, inclusiv cea textila poate fi imbunatatita, decorata sau scoasa in evidenta cu ajutorul acestei tehnici.

Mobilierul cu graffiti se ridica chiar la standarde inalte, din punct de vedete ar transformarii si originalitatii. Orice dulap vechi , scrin, masa sau noptiera se poate transforma spectaculos cu ajutorul catorva tuburi de spray si al unor maini indemanatice. Procesul creativ nu trebuie sa se opreasca aici: o usa veche din lemn, pal sau orice material poate deveni o adevarata opera de arta modernista cu ajutorul desenelor graffiti.

Ideal ar fi sa alegi o singura usa, perete sau piesa de mobilier din casa pe care sa o decorezi astfel pentru ca desenele graffiti sunt renumite pentru multitudinea de culori si forme caracteristice, iar existenta mai multor desene in acelasi spatiu poate deveni obositoare.

O combinatie interesanta ar fi sa combini o piesa desenata astfel cu restul pieselor de mobilier in stil minimalist . Desenele graffiti nu se vor impaca niciodata cu un stil traditional, somptuos, vintage sau japonez, de exemplu.

Daca ai un perete pictat cu graffiti, pastreaza restul peretilor complet albi pentru a nu incarca prea mult atmosfera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare