Amenajarea casei

#cuptor cu microunde #microunde #mirosuri casa #curatenie bucatarie

Cum sa cureti cuptorul cu microunde

Pentru a mentine curatenia si igiena in bucataria ta, curatarea regulata a cuptorului cu este un pas necesar. Afla cum sa cureti cuptorul cu microunde .

In functie de frecventa cu care folosesti cuptorul, poti alege sa-l cureti saptamanal sau lunar. Cu cat il lasi mai mult necuratat si resturile alimentare se aduna, cu atat va fi mai dificil de spalat. Dupa ce ai scos din priza cuptorul cu microunde, il poti curata in cativa pasi simpli.
 

Curata tava de sticla


Incepi prin a scoate tava de sticla din cuptorul cu microunde. Spal-o cu apa calda si detergent pentru vase. Daca are urme rezistente de alimente, poti folosi un burete din sarma. Usuca bine tava si las-o deoparte pana cureti restul cuptorului.
 

Elimina resturile de mancare


Inainte sa incepi curatarea temeinica a cuptorului, foloseste o laveta umeda si elimina firimiturile ramase in interior. Pune o alta laveta in fata cuptorului astfel incat resturile alimentare nu se vor imprastia pe blat sau pe podea.

Daca resturile alimentare s-au lipit de interiorul cuptorului cu microunde, foloseste un burete de sarma sau chiar unghiile. Nu este recomandata folosirea uneltelor metalice ascutite, cum sunt cutitele.

Poti curata apoi fiecare latura a interiorului cuptorului fie cu apa cu putin detergent de vase , fie cu un amestec obtinut din doua treimi apa si o treime . Acorda o atentie deosebita partii de sus a interiorului, unde mancarea se lipeste cel mai des.

Nu insista prea mult la curatarea grilajelor din interiorul cuptorului. Nu este recomandat ca lichidul de curatat sa intre in interiorul cuptorului. Curata la sfarsit interiorul usii cuptorului si lasa-l apoi deschis pentru o ora pentru eliminarea oricarui miros neplacut .

Usuca bine interiorul cuptorului inainte de urmatoarea folosire.
 

Cum cureti exteriorul cuptorului


Curatarea exterioara a cuptorului cu microunde nu necesita de obicei substante de curatat cu efect puternic. Umezeste o laveta intr-un ameste de apa cu otet de vin si curata usor cuptorul pe fiecare parte.

Poti folosi un detergent de geamuri pentru geamul exterior al cuptorului. Amestecul de apa cu otet poate fi insa la fel de eficient si nu va lasa urme inestetice pe suprafata din sticla.
 

Cum elimini mirosurile neplacute din cuptorul cu microunde


Atunci cand cuptorul cu microunde pastreaza un miros neplacut chiar si dupa curatare, il poti elimina fara batai de cap. Umple un castron cu apa si adauga in el doua lingurite de otet de vin si doua lingurite de zeama de lamaie.

Pune castronul in cuptorul cu microunde si porneste aparatul la intensitate maxima timp de cinci minute. Aburii produsi de apa care va fierbe vor elimina orice miros neplacut provocat de resturile alimentare.

Daca mirosul neplacut persista si dupa aceasta curatare, poti spala din nou interiorul cuptorului cu un amestec de apa si bicarbonat de sodiu.

Atunci cand niciuna dintre aceste solutii nu da rezultate, mirosul ar putea fi cauzat de o defectiune a cuptorului si este necesar sa consulti un specialist.

Sursa foto: Homespare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea