Amenajarea casei

#birouri #birouri firme #cladire de birouri #design birouri

Cele mai spectaculoase birouri din lume

Birourile in care iti petreci zilnic cel putin opt ore din viata nu trebuie sa fie create doar pe principiul functionalitatii. Iata cateva sugestii de la Arhitecti care au creat cele mai spectaculoase birouri din lume si ce i-a determinat sa ajunga la aceste rezultate.

1. Biroul unui studio de design din Timisoara


Birourile din imagine au fost amenajate in mansarda unei vile vechi, iar responsabili de acest rezultat spectaculos sunt arhitectii Stefan Lazar si Alexandra Avram din Timisoara.

Idei demne de luat in seama: tapetarea peretilor cu pagini de ziare sau carti, imbracarea unui perete in carti dispuse asimetric, dar aliniate perfect pentru a nu lasa goluri intre ele, un felinar de strada adus in interior, barne de lemn nefinisate plasate pe orizontala si pe verticala, bicicleta prinsa de plafon in chip de cuier.

2. Cladirea de birouri a unei firme de design din Ohio, Statele Unite


Birourile din imagine sunt localizate intr-o casa veche, a carei reamenajare s-a produs pe sistemul pastrarii, reinventarii si combinarii elementelor originale, cu unele foarte moderne.

Idei demne de luat in seama : trecerile dintre camere sunt complet reinventate, peretii si scarile din inox, formele neconventionale ale camerelor, scara tip pod, balustradele din plexiglas, eliminarea unor pereti prin inlocuirea lor cu unii din sticla.

3. Biroul-parazit din Moscova, Rusia


O cladire de birouri cel putin bizara, realizata in putinul spatiu liber ramas intre doua blocuri deja existente. Ideea apartine unor tineri arhitecti din Rusia, iar suprafata totala a cladirii de trei etaje este de 230 mp.

4. Birou de arhitectura din Madrid, Spania

Imaginatia si productivitatea angajatilor acestei companii este, cu siguranta, stimulata de stuctura unica a acestei cladiri tubulare, jumatate din sticla, in perfecta concordanta cu natura.

5. The White Mountain Office din Stockholm, Suedia

Probabil cea mai spectaculoasa cladire de birouri din lume este localizata sub pamant, intr-un fost adapost atomic si este realizarea companiei Albert France Lanord Architects. The White Mountain Office gazduieste o firma care ofera servicii IT, insa este frecvent vizitata pentru spectaculozitatea ei de curiosi din toate colturile lumii.

6. Agentie de publicitate din Turcia

Cladirea de birouri din imagine are 11.000 mp, repartizati pe doua nivele, si a fost amenajata de o echipa de arhitecti din Turcia. Designul combina stilul modern si cel medieval si propune un parter inalt si deschis, in ideea incurajarii muncii in echipa.

Idei demne de luat in seama : placarea peretilor cu piatra, instalatiile electrice si sanitare aparente, pereti despartitori din sticla, balustradele de otel.

7. O companie organizatoare de evenimente din Statele Unite

Compania Pallota Teamworks a dorit sa isi desfasoare actitivitatea intr-o cladire de birouri "cum nu s-a mai vazut" si acum lucreaza in birouri realizate din containere maritime. Rezultatul spectaculos este datorat si vopsirii in diverse culori a containelor sau si suprapunerii lor ingenisoase.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului