Amenajarea casei

#casa #casa cub #curentul cubist #arhitectura casa

Casa cub, o alternativa la moda

Locuintele au evoluat foarte mult in ultimul timp si cele clasice cu pierdut teren in fata celor cu forma cubica. E adevarat ca aceste case cub necesita atat arhitecti priceputi, cat si proprietari nonconformisti.

Casa cub , cu o arhitectura inspirata din curentul cubist , are cateva particularitati care au facut-o foarte populara printre cei care s-au saturat de casele clasice cu acoperis in ape.

  • intrarea in casa se face pe la parter, unde poate exista si o terasa, la nivelul solului si un garaj incorporat in casa
  • la primul etaj se gasesc livingul si bucataria deschisa
  • la al doilea etaj se gasesc dormitoarele si baia
  • acoperisul este uneori folosit ca terasa sau gradina suspendata


Avantajele casei-cub
 

Casa-cub ofera o locuintei tale o cu totul alta perspectiva si dimensiune. Suprafatele se largesc, capata forme nebanuite, destinatia clasica a camerelor se schimba, ferestrele devin adevarate deschideri catre exterior, iar ultimul etaj cu accesul spre terasa devine noul punct de interes al casei.

In primul rand, ia in considerare aspectul modern si functional, care o transforma intr-o casa inovatoare, dar si distractiva. Majoritatea caselor-cub au fatade care combina invenios elemente ca lemnul, piatra si sticla, sub forma de panouri sau grilaje, doar pentru scopul decorativ.

Deseori, casa cub va avea ferestre supradimensionate sau chiar pereti de sticla, amplasate neconventional, legatura cu exteriorul facandu-se mult mai firesc decat la casele clasice. Din interior, vei putea descoperi ca livingul, bucataria sau chiar dormitorul pot avea iesire catre terasa din fata casei. De multe ori, scara interioara poate fi dublata de o scara exterioara.

De fapt, casa cub poate fi proiectata astfel incat sa aiba zone de socializare la fiecare nivel si posibilitatea de a trece usor de la una la alta.

Casa cub iti ofera si varianta de a avea un parter inalt, de la care se poate vedea plafonul casei, primul etaj ocupand doar jumatate din suprafara casei.

Daca te-ai indragostit de proiectul unei case cub, mai este nevoie doar de un arhitect priceput si de o echipa de constructori care sa-ti implineasca visul.
 

Dezavantajele casei-cub


Costurile unui astfel de proiect sunt destul de mari, iar elementele inovatoare sunt percepute de majoritatea arhitectilor si constructorilor ca "cerinte in plus" si taxate ca atare.

Realizarea casei cub poate fi anevoioasa, daca nu se planuiesc amanuntit si din timp etapele. In plus, la necesarul de materiale, va fi nevoie de elemente mai multe si mai greu de gasit decat la o casa clasica, din caramida, de exemplu.

Interiorul minimalist, care se recomanda pentru casa cub, poate fi considerat rece si neprimitor de unii proprietari si cere mobilier de calitate superioara, in stilul casei.

Existenta peretilor de sticla presupune plasarea casei intr-un decor pe masura, deci achizitionarea unui teren mare, care trebuie amenajat frumos. Intimitatea pe care ti-o ofera aceasta casa cub "te obliga" la amplasarea locuintei la o oarecare distanta fata de casele vecilor si de gardul exterior.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea