Amenajarea casei

#borcan #borcan intepenit #capac borcan

7 moduri de a desface un borcan intepenit

In majoritatea situatiilor, putem deschide borcanele cu mancare fara mari probleme, se plica un pic de presiune, intorci capacul si sigiliul se rupe, iar capacul se poate scoate usor. Cu toate acestea, exista situatii in care capacul refuza sa se miste si nici atunci cand iti pui toata forta in joc nu reusesti sa-l misti din loc.

1 Ia un cutit de unt si loveste din loc in loc capacul, intorcand borcanul pe masura ce avansezi. Asta ar trebui sa rupa sigiliul capacului si sa-l faca sa iasa mai usor.

2 Foloseste partea mai rotunjita a cutitului sau manerul pentru a-l presa in contra capacului, aplicand lovituri scurte si precise, astfel incat sa nu atingi partea de sticla care se poate sparge. Este o metoda batraneasca, insa rezultatele sunt pozitive in 99 % din incercari.

3 Pune-ti o pereche de manusi de cauciuc sau latex pentru ca borcanul sa nu-ti alunece in maini cand incerci sa intorci capacul.

4 Inmoaie o carpa de bucatarie sau un prosop si apuca cu el capacul pe care vrei sa-l desurubezi. Asta iti va da mai multa putere.

5 Incearca sa rupi sigiliul tinand borcanul sub apa fierbinte pentru un minut. Tine borcanul cu capacul in jos pentru ca apa sa patrunda bine sub capac, acolo unde se intepeneste cel mai des. Lovind capacul cu un cutit, inainte sa-l introduci sub jetul de apa, vei grabi procesul de desfacere a capacului.

La fel de eficient este sa introduci borcanul cu capul in jos, intr-un castron cu apa fierbinte si sa-l lasi acolo timp de un minut inainte sa incerci sa desurubezi capacul.

6 Benzile de elastic din cauciuc, folosite in birotica , pot ajuta si ele la deschiderea borcanelor. Plaseaza unul mai lat in jurul marginii capacului, apoi apuca bine capacul in locul unde sta elasticul si rasuceste cu forta.

7 Loveste ferm si cu forta fundul borcanului, tinand palma deschisa, in forma de cerc. S-ar putea sa fie nevoie sa faci asta de mai multe ori, insa metoda are mari sanse de reusita. La fel de eficienta este si lovirea fundului de borcan de blatul din bucatarie, pe care sa-l acoperi in prealabil cu un prosop gros pentru a evita spargerea lui sau a borcanului.
 

  •   2011-12-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ioana Stanciulescu

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului