Amenajarea casei

#exces de grasime #bijuterii #creta #tacamuri

4 idei de utilizare a cretei in casa

Chiar daca anii de studiu s-au incheiat in urma cu ceva timp si in momentul absolvirii ai jurat ca nu vei mai avea de-a face vreodata cu obiecte care tin de scoala - creta, compas, stilou sau bloc de desen - esti constient ca nu ai cum sa eviti la nesfarsit "intalnirea" cu ele. De fapt, este chiar recomandat sa folosesti in casa anumite lucruri care iti amintesc de scoala. De exemplu, creta are o multime de intrebuintari in casa si poate fi solutia salvatoare in situatiile neasteptate.

1 Creta te ajuta la desurubat

Daca te gandesti sa asamblezi sau sa dezasamblezi o piesa de mobilier sau o instalatie, ar fi indicat sa ai la indemana o bucata de creta. Uneori, suruburile pot avea capul tocit, ceea ce inseamna ca surubelnita va aluneca din sant, iar insurubarea si desurubarea se vor dovedi a fi munci zadarnice.

Pentru situatii ca acestea, este indicat sa freci capul surubului deteriorat cu putina creta. Praful acesteia va impiedica alunecarea surubelnitei din sant, iar tu vei termina treaba rapid si fara nervi.

2 Creta scoate petele de grasime

Petele de grasime de pe haine sau de pe fata de masa sunt un adevarat calvar pentru cele mai multe persoane. Daca ti s-a intamplat pana acum sa te confrunti cu astfel de pete, este bine sa stii ca acestea pot fi scoase foarte simplu cu o bucata de creta. Tot ce trebuie sa faci este sa elimini excesul de grasime cu un servetel de hartie si sa freci creta alba pe suprafata petei. Praful de creta va absorbi substantele grase, iar dupa spalare materialul va fi ca nou.

Trebuie sa retii ca aceasta utilizare a cretei poate da rezultate mai bune sau mai proaste in functie de tipul de grasime si de material.

3 Creta te ajuta sa schitezi decorul camerei

Te gandesti sa redecorezi livingul sau dormitorul si sa muti piesele de mobilier dintr-o parte in cealalta? Inainte sa incepi reamenajarea camerei, foloseste o bucata de creta pentru a schita noul decor. De exemplu, daca te gandesti sa asezi canapeaua langa un alt perete, schiteaza forma ei cu o bucata de creta direct pe vopseaua peretelui, pentru a-ti face o idee despre cum va arata noua aranjare, dar si pentru a-ti usura munca.

4 Creta previne matuirea obiectelor din argint

Bijuteriile sau tacamurile din argint se oxideaza in timp, insa tu poti pastra luciul materialului daca asezi bucati de creta in preajma acestor obiecte.


Sursa foto: fineartamerica.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea