Amenajarea casei

#prosoape #perdele #baie #mop # curatenie baie #potpourri

3 sfaturi pentru o baie curata in fiecare zi

O baie curata se mentine in cea mai buna forma doar daca o ingrijesti in fiecare zi, nu? Gresit! Exista solutii ingenioase care te ajuta sa te bucuri de o baie frumos mirositoare si stralucitoare, fara sa faci menajul zilnic. 

Umiditatea crescuta din baie, combinata cu praf si alte impuritati, poate da nastere mucegaiului si mirosului neplacut al prosoapelor si al altor textile din incapere. Prin urmare, este important sa o controlezi cu orice pret, daca vrei o baie proaspata si parfumata, fara sa o cureti zi de zi!

1 Igienizeaza baia regulat

Igienizarea regulata a baii previne acumularea excesiva a murdariei si imprimarea mirosurilor neplacute, mai greu de combatut ulterior. Curata baia cel putin o data pe saptamana, stergand toate suprafetele de depunerile de praf, apa sau par.

Curata praful acumulat in colturi si sterge podeaua cu un mop curat, inmuiat intr-o solutie cu detergent special sau in apa si otet. Ocupa-te si de pereti, ferestre si usa, acestea tind sa se murdareasca frecvent. Dezinfecteaza cada, chiuveta si closetul cel putin o data la sapte zile!

2 Mentine curatenia

Ai grija sa mentii curatenia facuta saptamanal, prin cateva detalii minore, care fac diferenta: lasa capacul closetului in jos cand tragi apa, pentru a preveni imprastierea particulelor contaminate in jur si lasa jetul robinetului la flux mediu, pentru a nu stropi corpurile sanitare si a creste umezeala din baie.

Spala des textilele (prosoapele, perdelele), pentru a preveni imprastierea mirosului inchis si neplacut. Dupa fiecare dus, lasa prosoapele sa se usuce intr-un spatiu aerisit. Elibereaza incaperea de resturile menajere constant, nu le lasa sa se adune.

3 Asigura prospetimea aerului

Prospetimea aerului influenteaza in proportie de 80% atmosfera din baie. Ai grija ca ventilatia incaperii sa fie suficienta, altfel mirosurile neplacute vor fi aproape imposibil de prevenit. Deschide geamurile si usa dupa ce se formeaza aburi sau monteaza un sistem de aerisire special, cu ventilator.

Pune un bol cu bicarbonat de sodiu in baie, va neutraliza mirosul intepator. Daca iti place parfumul, poti utiliza un potpourri, care imprastie o aroma placuta, fara sa creasca in vreun fel umiditatea din camera. Un bol cu bulgari de vata impregnati cu ulei esential este la fel de util in mentinerea unei ambiante placute.

De asemenea, un sul de servetele de hartie mereu la indemana te ajuta sa cureti rapid acumularile de apa si murdaria, inainte sa se imprastie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului